Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gekon combi 25kw - nastavení mixu

Od: skylen* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

máme kotel "Gekon Combi 25kw". Topí normálně jak má, teplota v kotli je nastavená na nějakých 68 stupnu a nastavení mixu je nastavených na 40 stupnu (nastavení mixu je dá se říct ta teplota kterou požaduji v topení) a vše topí jak má, ale když jsem teď zvýšil na 45 stupnu u mixu tak to prostě nedosáhne tech 40 stupnu ale furt se to motá kolem 39 stupnu. Přitom by tam žádný problém být neměl ne? Teplota v kotli je dostačující, takže mě napadá, že z nějakého důvodu ten "mix" nechce tu vodu pustit na 45 stupnu? On ten mix když se zapne tak to vyšplhá nějak k těm 45 na chvíly, ale pak to zase sleze a točí se kolem tech 39 stupnu. Kdybych tech 45 stupnu na tom mixu nastavil manuálně tak se to tam vyšplhá hned a zůstane to tam, ale když je to takhle nastavený v nastavení kotli tak to tam nechce vyšplhat a zůstat tam, nevím proč, se nechce ten mix pustit na tech 45 stupnu a zůstat kolem této požadované teploty, tak jestli někdo nemá zkušenosti s tímto kotlem a nemohl by mi pomoci, děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Chodi servo do krajnich poloh? Klidne se mohla kousnout armatura.
skylen*
hodnocení

Nejsem expert v tomhle, můžete mi to vysvětlit pro lajka?

Aby se teplota zvysila tak se musi mix pootocit. Pokud se nehybe tak se nejspis ani teplota nezmeni
skylen*
hodnocení

Ale když to nastavím v nastavení tak by se to mělo samo "přenastavit". Já tam s tím můžu pootočit ale to pak udělám manuálně a ne tak jak to má jet normálně. To bych nastavil tu teplotu, že ta teplota bude vždy tolik, na kolik to "pootočím". Já chci aby to jelo takhle jak to jet má, ale aby se to dostalo i na tech požadovaných 45 stupnu.

Čerpadlo tam je takovéhle bola.cz/... pak vedle toho je "ovladač"či nevím jak to mám nazvat, s kterým můžu pootočit, když to jakoby vystrčím abych to mohl nastavit manuálně

Vzdyt nepisu nic o ruce. Samozrejme se musi otocit samo. Nastavit vysokou teplotu a servo se musi natocit do krajni polohy
skylen*
hodnocení

Ten mix se vždy za nějakou dobu pustí na chvíly dojde to na tech cca 43 stupnu a pak se mix vypne a klesne to zase na tech kolem 38 stupnu. Normálně ten "servo"funguje, tento tam je bola.cz/...

Ale nechápu proč teda se nedrží na tech požadovaných 45 stupnu. Jinak jsou tam 2 čerpadla jedno je hned vedle toho serva, který pouští tu vodu dotoho topení (na tom čerpadle je to tam i vidět nastavené) a pak je jedno čerpadlo dole u potrubí co jde do kotle, to je nastavené jen na té první konstantní křivce (jak je popsáno v manuálu). Že by kotel topil málo je asi blbost ne? Když kotel normálně stále topí na té teplotě která tam je nastavená. Tam je jaký problém, že se v tom mixu to nechce udržet nebo já nevím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]