Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montaz SDK

Od: danab® odpovědí: 13 změna:

Zdravim,urcite se to tu uz resilo,ale presto.Chystam se na montaz sdk,chci se zeptat,co je lepsi v ramci hran u zdi.jestli muze byt podelna hrana u zdi,nebo je lepsi ji odrezat a udelat na hranu jako je na pricne hrane a to same v napojeni sikminy a stropu,jestli nechat klasicke podelne zplostele hrany u sebe,nebo jestli je taky pryc.

Diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ja jsem delal s uniflotem a skelnou paskuou. Ty pricne spoje jsem taky lepil paskou. Podelne strany u sten jsem orezaval pryc.

hodnocení

0x

Buď rozřízněte desku podélně a pak nemáte u zdi fabion, nebo odříznete 5cm fabionu.

hodnocení

Takze u zdi by mela byt jen zkosena hrana,na zdi paska a k ni dotazeny tmel vyztuzeny páskou? A tKn spoj sikminy?

Nikdy nebude sdk u zdi rovný, tak se tam dává akrylový tmel na přechod mezi stěnou a SDK. Někdo na styk dává sklelnou pásku, někdo ne.

Páč to se musí umět, jí tam dát.

hodnocení

Tak jsem zlehka pokrocil,jen se chci zeptat.Pri pouziti skelne pasky na podelne hrany,tam se dava taky napred vrstva tmelu,ktera se necha zaschnout a vklada se az do druhe nebo se sklena paska dava uz do prvni.A je potreba i papirova paska,pokud bych chtel davat pasku i na pricne spary,nebo muze byt jen skelna.I kdyz ta papirova by asi mela byt na styku sikminy se stropem ne?

skelná páska se zapravuje do čerstvého tmelu. Uniflot, namáčknout pásku, přetáhnout uniflotem. Za dvě hodinky opět uniflot.

hodnocení

A kterou pasku dat na styk sikminy se stropem.Je lepsi dat tam original neco jako Easy flex ,nebo je dostacujici nejaka jeji levnejsi varianta,treba od Den braven apod. ,obycejna papirovka asi nebude nic moc ze?

skelná páska

levnestavebniny.cz/...

hodnocení

Skelna paska super i na styk sikminy.Jakej pozivate finis tmel,je lepsi hotovy namichany,nebo klasicky v prasku,pokud budu delat Q3?

Já používám jen Uniflot, bez finálky. Někdo tahá Rokofinal, nebo Cover přes Uniflot.

aleex
hodnocení

0x

S dovolením bých se rád přidal a zeptal. Jde také o tmelení, ale v koupelně. Použití zelených desek je jasné, ale může se použít běžný tmel např. KNAUF UNIFLOTT? Zjistil jsem totiž, že se přímo prodává KNAUF UNIFLOTT IMPRÄGNIERT, ale v okolí to stavebniny běžně nevedou. Dík

dejte normální Uniflot.

aleex
26.02.20 07:16

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]