Nejste přihlášen/a.
Rád bych si vylepšoval vzduch, aniž bych musel jako kuřák často větrat. Postačí levnější typy čističek pouze s ionizátorem k odstraňování kouře z cigaret?
Zkušenost mám... kupodivu Ionizátor skutečně něco dělá. V zatuchlém sklepě za jedno odpoledne značně vyčistil vzduch bez zápachu z plísní. To mě opravdz u překvapilo, protože ta plíseň tam byla cítit roky.
Ale čističky jako takové moc nefungují. Jen filtrují vzduch od prachu... za mě palec dolů nad jejich efektivitou. Lepší vyhodit koberce a každý den setřít než kupovat čističku vzduchu, která zdaleka takový efekt neudělá.
Jsou provedení i s ventilátorem a o výkon nemusím mít starost, byl by v místosti o 15 m2. Hlavně se mi jedná o to, jestli odstraňuje zápach a kouř z cigaret. Zatím nikdo neodpověděl.
Jelikož také kouřím a také nemám ráda ten pach z cigaret, tak používám už mnoho let let lampu Berger. Posílám odkaz. Nejsou zrovna levné, ani ty esence do nich nejsou levné, ale opravdu to funguje. Tu lampu jsem koupila v roce 1985 a mám ji dodnes a používám často. Akorát jednou za dva roky musím koupit nový knot, s tím zahřívacím kamenem. Esence kupuji od této značky, je tam 500ml a jedna ta lahev vydrží hodně dlouho. Několik měsíců. Přesně to nevím, protože pokaždé kupuji několik kusů najednou a střídám vůně. Jedna stojí kolem 400 korun. Ale dokonale to vyčistí vzduch od pachu z cigaret. Přečtěte si co Vám přeposílám abyste věděl, na jaké bázi to funguje. andivo.cz/...
Feraxi, co nadělám. Ale ta investice na tu lapmu se mi za ty roky mnohonásobně vrátila. Lidé kupují všelijaké vonné svíčky a jiné difuzéry, které také nejsou zrovna levné a navíc to ani nefunguje. Já mám vůni v bytě ráda a tohle používám jenom v zimě, kdy nemůžu mít okna pořád otevřená. A stačí mi tu lampu zapálit tak dvakrát-třikrát do týdne. A navíc existuje i náplň bez aroma, ta pouze vyčistí ten vzduch od pachu po cigaretách a nakonec po čemkoliv a nijak nevoní.
Klidně pochybujte. Nic ulepeného doma nemám. Nejsem čuně. Kdybyste sem přišel, tak ani nepoznáte, že kouřím. Já mám ráda hezké a voňavé prostředí, jsem ženská a samozřejmě, že větrám také. A možná víc, než lidé co nekouří.
Helejte, tak si napřed něco o té lampě Berger přečtěte a pak teprve mluvte. Nevíte vůbec nic a jen s chcete dohadovat. Já jsem mluvila právě k tématu a dala jsem konkrétní odpověď. Tak se vzpamatujte a přestaňte na mne útočit, jak je Vaším zvykem.
Jestli si děláte iluze, že v bytě nebude cítit, že tam kouříte, tak na to zapomeňte. Cigaretový kouř zachytává elektrostatický filtr, ale částečky toho kouře jsou tak jemné, že na těch elektrodách tvoří cosi jako asfalt a jde to z nch velmi špatně dolů. Pračka vduchu s elektrostatickým filtrem není špatná věc, ale 99% jich nefunguje díky lidské lenosti. Skoro každý je po čase přestane udržovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.