Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čističky vzduchu - vaše zkušenosti

Od: kepler* odpovědí: 15 změna:

Rád bych si vylepšoval vzduch, aniž bych musel jako kuřák často větrat. Postačí levnější typy čističek pouze s ionizátorem k odstraňování kouře z cigaret?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkušenost mám... kupodivu Ionizátor skutečně něco dělá. V zatuchlém sklepě za jedno odpoledne značně vyčistil vzduch bez zápachu z plísní. To mě opravdz u překvapilo, protože ta plíseň tam byla cítit roky.

Ale čističky jako takové moc nefungují. Jen filtrují vzduch od prachu... za mě palec dolů nad jejich efektivitou. Lepší vyhodit koberce a každý den setřít než kupovat čističku vzduchu, která zdaleka takový efekt neudělá.

re4zon
hodnocení

2x
Resil jsem totez a rovnou vam reknu, ze nestaci. Ionizator nerozhybe dost vzduch, cisticka s filtrem nic neodfiltruje, musel byste vzit jednu z drazsich s kombinaci obojiho a HODNE velkym vykonem. Cca 8 tisic a vic. Co pomerne funguje je odvlhcovac vzduchu (mam z lidlu asi za 4 tisice, puvodne k jinemu ucelu), ten pri prepnuti na funkci cisteni vzduchu fouka opravdu hodne a kdyz ho necham pres noc, druhy den nic necitim. Ale je to krabice jak krava, dela doslova vitr, strasne huci a taky nemalo zere.
kepler*
hodnocení

Jsou provedení i s ventilátorem a o výkon nemusím mít starost, byl by v místosti o 15 m2. Hlavně se mi jedná o to, jestli odstraňuje zápach a kouř z cigaret. Zatím nikdo neodpověděl.

re4zon
Odpovedel jsem myslim jasne. Musite koupit takovou, ktera ma ionizator i dostatecne vykonny ventilator a ty stoji od osmi tisic vys. Nicmene jestli kourite hodne, tak vzduch bude muset otocit kazdych 10 minut, jinak to tam za chvili bude smrdet stejne. Takze potrebujete vykon tak 500m3 / hod a to bude slusny vitr i kraval.

hodnocení

0x

Jelikož také kouřím a také nemám ráda ten pach z cigaret, tak používám už mnoho let let lampu Berger. Posílám odkaz. Nejsou zrovna levné, ani ty esence do nich nejsou levné, ale opravdu to funguje. Tu lampu jsem koupila v roce 1985 a mám ji dodnes a používám často. Akorát jednou za dva roky musím koupit nový knot, s tím zahřívacím kamenem. Esence kupuji od této značky, je tam 500ml a jedna ta lahev vydrží hodně dlouho. Několik měsíců. Přesně to nevím, protože pokaždé kupuji několik kusů najednou a střídám vůně. Jedna stojí kolem 400 korun. Ale dokonale to vyčistí vzduch od pachu z cigaret. Přečtěte si co Vám přeposílám abyste věděl, na jaké bázi to funguje. andivo.cz/...

Čističky vzduchu - vaše zkušenosti
Čističky vzduchu - vaše zkušenosti #2

bytove-parfemy.cz/... zde máte odkaz na ty vůně.

Zuzanko, když to sečtu, drahé kouření, drahá lampa. Má to smysl?

Feraxi, co nadělám. ;) Ale ta investice na tu lapmu se mi za ty roky mnohonásobně vrátila. Lidé kupují všelijaké vonné svíčky a jiné difuzéry, které také nejsou zrovna levné a navíc to ani nefunguje. Já mám vůni v bytě ráda a tohle používám jenom v zimě, kdy nemůžu mít okna pořád otevřená. A stačí mi tu lampu zapálit tak dvakrát-třikrát do týdne. A navíc existuje i náplň bez aroma, ta pouze vyčistí ten vzduch od pachu po cigaretách a nakonec po čemkoliv a nijak nevoní.

Zuzanko, ta vůně je jistě v pořádku, ale na své zdraví nemyslíš.

re4zon
No, aniz bych chtel nejak zpochybnovat funkcnost tech vasich vuni, tohle bych tedy jako reseni proti kouri neroporucoval. Je fajn, ze necitite smrad, ale ze se kour lepi na vsechno je druha vec. Musite bud vetrat, nebo vzduch tocit a filtrovat. To je jak se misto umyti nastrikat vonavkou.

Klidně pochybujte. Nic ulepeného doma nemám. Nejsem čuně. Kdybyste sem přišel, tak ani nepoznáte, že kouřím. Já mám ráda hezké a voňavé prostředí, jsem ženská a samozřejmě, že větrám také. A možná víc, než lidé co nekouří.

re4zon
Ja nerikam ze jste prase, nicmene rec je o cisticce vzduchu, aby se nemuselo vetrat a vy tu mluvite o vonavkach. To pak nema s tematem co delat, kdyz kour jde pryc vetranim a vy si jen ovonite byt, at uz cimkoliv. Mozna kdybyste odpovidala na otazky a nepletla do temat jen vzdalene souvisejici veci, nevznikala by zadna nedorozumeni.

Helejte, tak si napřed něco o té lampě Berger přečtěte a pak teprve mluvte. Nevíte vůbec nic a jen s chcete dohadovat. Já jsem mluvila právě k tématu a dala jsem konkrétní odpověď. Tak se vzpamatujte a přestaňte na mne útočit, jak je Vaším zvykem.

re4zon
Nemusim si o tom nic cist, vim presne jak to funguje, nekolikrat jsem to videl v provozu. Lepsi vonitko, urcite vhodnejsi nez automaticky picifuk s chemii. Ale jestli si myslite, ze to skutecne cisti nejak zazracne vzduch, tak jste bud naivni nebo zaslepena. Kdyby to tak bylo, pouziva se to vsude misto odtahu vyparu. Nepopiram, ze diky tomu mate doma mensi smrad nez bez toho, ale jako nahrada vetrani je to rozdil od kvalitni cisticky totalni kravina.

mak*
hodnocení

0x

Jestli si děláte iluze, že v bytě nebude cítit, že tam kouříte, tak na to zapomeňte. Cigaretový kouř zachytává elektrostatický filtr, ale částečky toho kouře jsou tak jemné, že na těch elektrodách tvoří cosi jako asfalt a jde to z nch velmi špatně dolů. Pračka vduchu s elektrostatickým filtrem není špatná věc, ale 99% jich nefunguje díky lidské lenosti. Skoro každý je po čase přestane udržovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]