Nejste přihlášen/a.
Bylo to tak psáno, že si soused pověsil hodiny na cizí opuštěný dům naproti svému, aby viděl jaký je čas, když vykoukne z okna.
To gumidek Já četl a psal včera jako první a ani ve snu by mne nenapadlo že tazatelka je tak blbá a má na mysli budíka. Že to napsala blbě to je pravda. No Inteligent pochopí.
Troufnu si odhadnout, že pokud souseda svévolně ustřihneš, téměř jistě spor prohraješ. Taky nevěřím, že někdo třetí (ČEZ) přeložku zaplatí. Spíš bych se snažil souseda přesvědčit ať si hodiny přemístí, případně se dohodnout že mu na to přispěješ. Každý boj problém jen prodraží, stejně to budete muset zaplatit sami.
Přeložkou na svoje náklady...že tam ty hodiny jsou jste nevěděla při koupi?Třeba je k tomu pádný důvod,kvůli přístupu pro odečet-neznám situaci ale někdo si jen tak z plezíru nebude dávat hodiny na sousední barák a museli to jistojistě schválit i energetici a bývalý majitel.
Takže potom co vyplníte tak milion papírů,možná i nějaký ten projekt,na vaše náklady se zbuduje pro souseda přípojka...poté ještě revize.
Taková situace totiž není nijak vyjímečná,hlavně dříve,po štítech baráků vedly a ještě dnes vedou páteřní rozvody pro celou ulici-a je to legálně schválené i s věcnými břemeny-taky si někdo nemůže jen tak říct já to tam prostě nechci i když je to můj štít nebo moje zeď-pokud opravdu nechce,musí si zaplatit přeložku
A já si narozdíl od ostatních nemyslím, že to bude velký problém, něco podobného, takřka stejného jsme nedávno řešili dokonce je to jen chalupa - rekreační stavení, nikoliv dům k trvalému bydlení...a stačilo napsat na ČEZ, přijel technik, okoukl to (ani jsme to neměli tak hrozné, nějaké dráty po fasádě), usoudil, že to tak nemůže být, napsal protokol a do čtrnácti dnů přijeli další technici, hodiny sundali a přeložili k sousedovi.
Napište rovnou na ČEZ eon.cz/... že se bude domek bourat a žádáte o odstranění cizího elektroměru ze svého majetku.Zadarmo to asi nebude,ale jestli chce mít soused elektřinu tak ať se stará sám o nové připojení.Chápete?
Pokud bude paní mávat papírem o demolici objektu, tak majitel elektroměru přemístí nejen sousedovic ,,hodiny,, ale také elektroměr tazatelky. Určitě by se ptal, jeden elektroměr /souseda/ sundáme a ten druhý ne?
Pokud patříte pod Čez, tak zavolejte na prvotní informace - linka zdarma - 800 810 820, případně z jejich stránek napište dotaz.
Obrňte se, nebude to jednoduché, je tam spousta předpisů, podmínek, povolení a financí. A myslím, že soused to platit nebude chtít. Proto tenkrát volil, ať už to byl kdokoliv, tento systém, protože byl nejlevnější. I když dnes už by to takhle s volnými dráty neprošlo. Požádala bych o kontrolu, revizi, jestli je vše v pořádku, z důvodu možnosti možnost úrazu řemeslníků. U dělat sousedovi provizorní přípojku na hranici pozemku? Ale opět, budou to peníze a povolení. A provizorní přípojku se budou /Čez/ cukat a asi to znamená kabely do země a sousedovi kapličku. Vy se nedoplatíte.
hejkal: a kde a jak se podává milion žádostí? Ano na připojení bude muset mít ,,antoníčka,, ale to je jeho problém tak ať se potom stará on.Sousedské vztahy neřeším - to si musí každý vyřešit sám.
Dům se bude bourat a tak postupně žádám o odpojení všeho - Kdy to bude nevím,ale všechno odpojte...
Já jsem zrušil odběrné místo s tím, že jsem sdělil:
Ukončení smlouvy s demontáží měřidla z důvodu bourání části domu.
Za tři týdny byl elektroměr pryč.
Já si myslím totéž co etana. Ono to opravdu nebude tak složité k vyřešení. Já bych šla rovnou na ČEZ a tam jim svůj problém předložila. Je také v jejich zájmu, aby se to uvedlo do pořádku a v zájmu souseda rovněž. A navíc jste Vy v právu. Cizí elektroměr, nemůže být na Vašem domě.
Ono to opravdu není složité, na to stačí jedno oznámení na tel. linku ČEZu o přeložení rozvaděče. Potíž je jinde. El. měr. rozvaděč 5000 Kč, hds 2000 Kč, metr kabelů cca 80Kč a k tomu spousta elektrikářské, zednické a výkopové práce. Já jsem spíš dotaz pochopil tak, že se do toho sousedovi nechce protože to nepotřebuje.
Paráda. Tolik fundovaných odpovědí k nezaplacení, až jeden kouká...
Ušetřete si kroky. Na ČEZ (případně na jinou distribuční společnost (dále DS)(DS - E.ON, PRE) podle toho, kde se nachází ono odběrné místo) ani nechoďte. Rozváděč měření (dále RM, tedy skříň, ve které je elektroměr) není součástí el. distribuční soustavy a tedy nepatří distribuční společnosti. Tedy jinými slovy - nebudou to s Vámi řešit. Pokud RM odpovídá po technické stránce připojovacím podmínkám DS, bude jim v podstatě jedno, "na čím baráku" je RM pověšen... To je čistě věcí dohody mezi vlastníky oněch nemovitostí. Ve Vašem případě jde nejspíš o "dohodu per huba" v době elektrifikace. Eventuelně o věcné břemeno či služebnost (nejsem právník, jsem elektrikář). Konzultujte tedy celou věc se sousedem a snažte se dohodnout na způsobu přemístění - tedy zřízení RM na jeho nemovitosti. Určitě do jeho RM nijak svévolně nezasahujte. Pravděpodobně by Vám to přineslo víc problémů než užitku. Jsem ochoten Vám v této záležitosti pomoci. Napište mi na VasElektrikar(zavináč)email(tečka)cz. Mnoho zdaru!
Nestihl jsem v "předepsaném čase" editovat moji předchozí odpověď. O "bývalém JZD" jsem se dočetl až poté. Obecný text výše tedy může posloužit i někomu dalšímu..
Tím spíš (nejspíš) nebude existovat žádné VB ani služebnost. Jak npíšu, nejsem právník, ale domnívám se, že kupující se při koupi dané nemovitosti řádně seznámil s jejím stavem (aspoň tak nějak se to píše ve smlouvách) a koupí tedy tento stav akceptoval... Pokud se to následně stalo problémem, potom do toho jděte buďto "silou", zaplaťte si právníka, ať Vám vymyslí legální způsob, jak celou věc vyřešit, pokažte si sousedské vztahy, anebo jděte "smírčí" cestou, dohodněte se se sousedem jako dva dospělí lidé (protože on si jistě "hodiny" na Váš dům taky nepověsil, taky akceptoval stav věci koupí své nemovitosti) a najděte způsob, jak zřídit RM na jeho nemovitosti a peníze ušetřené za právníka užijte jako spoluúčast na vzniklých nákladech...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.