Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám Protherm Tiger KOZ 24. začal mi kolísat tlak v TUV zjistil jsem prasklou membránu, tak jsem vyměnil expanzní nádobku. Při naplnění soustavy na tlak 1.1. a spuštění stoupne tlak na 2 bar. Nevíte kde může být ještě problém? Děkuji za odpověď.
Tím TUV myslíte teplou užitkovou vodu? Předpokládám, že tlak kolísá na straně topné vody. Jaký byl tlak v expanzi před natlakováním topné vody? Pro tlak v systému / za studena/ 1,1 baru by měl být tlak v expanzi cca 0,9 baru. Expanzní nádoby bývají většinou z výroby natlakovány na 1,5 baru, tj bylo potřeba ji před instalcí do systému odpustit vzduch na 0,9 baru. Samozřejmě předpokládám, že nahražená expanze má stejný nebo větší objem než původní.
Může být problém v zásobníku TUV.Pokud vám po zapnutí kotle stoupá tlak v topné soustavě,může to být tím,že máte prasklého topného "hada" v zásobníku TUV a tlak ze zásobníku vám proniká do topného okruhu.
Dobrý den, děkuji za odpověď. Moje chyba jedná se o OV, tak že v topném systému. Tlak 1.1 po napuštění vody za studena a expanzní nadoba byla nafouknuta na 1.5.původně byla na 3 bary.
Expanzní nadoba má stejnou velikost jako originál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.