Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přilepení železné konstrukce na strop

Od: nevimjmeno odpovědí: 11 změna:

Chci si koupit gymnastické kruhy a pověsit je u stropu na nějakou železnou konstrukci, do které se to provlíkne. Nechci tam vrtat a dávat hmoždinky, ale chtěl bych to přilepit. Existuje nějaké lepidlo, které udrží celou váhu člověka na stropě? Jestli ano, tak jaké použít?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

7x

Dobrý den, lepit to je nereálné, resp. utrhnete to i se štukem či omítkou. Zdravím!

hodnocení

6x

Proboha, neblázněte. Svěřte to aspoňtrochu oborníkovi. Podle složení stropu, asi pořádné kovové hmoždiny.

hodnocení

3x

Dá se to přilepit ale budete rád když to unese jen svou hmotnost s Váma to neunese! jedině pořádně šrouby a to dle stropu také nemusí být pravda. Jaký máte strop?Dřevěný trámový? želbetonový? Hurdy nebo Miako...?

asd1
hodnocení

3x

Lepit jedině pokud chceš natočit vtipné video "blbec kruhy přilepil a ty se pak utrhly i se stropem" *smich*

Záleží na složení stropu... Mmch. moc nechápu na co kruhy doma - možnost cvičit je hooodně omezená, tedy pokud nemáš strop pět metrů vysoko *smich*

hodnocení

3x

Nejspolehlivější lepidlo jsou aspoň čtyři 12 mm vratové šrouby skrz strop. Na lepidlo zapomeňte.

hop®
hodnocení

3x

Nexistuje.
Přilepíš to, odpadne malba...
Přilepíš znova, odpadne štuk...
Přilepíš znova, odpadne perlinka nebo omítka...
Přilepíš znova, podklad vydrží a zklame lepidlo...
Proč nechceš vrtat? Je to asi jediná jednoduchá reálná a levná možnost připevnění...

hodnocení

2x

Jedině šroubovat.

Lepit kruhy na strop to je pozvánka do dalšího dílu Darvinovy ceny.

hodnocení

0x

To je nesmyslný nápad. Pokud je strop dřevěný, použil bych závitové tyče jako svorníky skrz a zajištěné matkami a velkoplošnými podložkami z obou stran. Do betonového stropu bych použil hmoždinky, s vruty. Velikost podle zamýšlené váhy. Vratové šrouby bych nepoužil, nemají velkou pevnost v tahu.

jenda2*
hodnocení

0x

Ale proč ne? Vtipných videí je málo a tomuto šílenému nápadu se dát od srdce zasmát. Hlavně to natočit...

lidus*

No, nevím, video by bylo možná vtipné ale znám jednoho co se zhoupnul na dětské houpačce a pád z nevelké výšky znamenal inv. vozík. Jak jsem ženská, tak něco podobného, lepit a ne vrtat, by mě nenapadlo, i madla mám na hmoždiny a těm nevrtaným nedůvěřuji.

jabraka*
hodnocení

0x

Technikou lepení jsem se zabýval,kdyžjsem chtěl na panelový strop připevnit nosič záclonové konzole.Nakonec jsem desku nechal přistřelit.Problém lepení kruhů by spočíval v tom,nalepit nejprve celoplošně dřevěnou desku,nechat ji zatvrdnout a pak do ní šroubovat vlastní zařízení.V dnešní době je ale tolik možností vyvrtat několik otvorů do nosného betonu,ne do hurdisek,že je lepení nesmysl.Nakonec otvory i po demontáži zařízení lze bezpečně zrušit,zatmelit,a strop zase bude bez poskvrny.Zrušit nalepené části konstrukce jednoduše nepůjde.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]