Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šroubek v klice

Od: lempl odpovědí: 11 změna:
Ahoj, za boha nemůžu dostat ven šroubek co drží kliku ve dveřích. Už je po těch pokusech dost jetej, asi bude přirezlej, jde o staré dveře ve starém domě. Nějaký tip? Nalít tam WD? Vrtačku bohužel u sebe nemám.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nalej tam WD a začni pomalu shánět vrtačku.
V některých klikách není šroubek, nýbrž šteft.
asd1

šteft? To asi neee...

Buď obnovíš drážku ve šroubku... Nebo rovnou sháněj vrtačku ;)

Na uvolnění nejlíp uvolňovač s mrazicím efektem..

111®

jo šteft = kus hřebíku jako klínek

asd1

To je kolík. Šteft je šroub který má místo hlavy druhý závit...

doopla.cz/...

hop®

@asd1: blbost, to v odkazu je svorník, nesmíš prodejcům věechno věřit...

hop - tak úplná blbost to zase není. Šteft může být tohle (kolový šroub, ale taky tohle (svorník). A myslím, že by se ještě pár dalších možností našlo.

lempl
hodnocení

V těhlech dveřích by měl být šroubek, alespoň u ostatních byl a s těmahle jedinýma nehnu

hodnocení

0x

místo vrtačky bych vzal v případě nekovové kliky prostě jen hasák a celé to urval - koupil novou. Resp - ve sklepě mám snad 10 starých klik, které byly z nějakého bakelitu nebo co.. neustále to padalo.

lempl
hodnocení

Tak dopadlo to podobně, ruply mi nervy a kliku jsem vzal rozbrusem :D
hop®

Možná kdybys dal hned foto toho tvýho "šroubku", ušetřil bys nervy i kotouč... :)

hodnocení

0x
Okrem penetracneho oleja pomoze na zahrdzavene srobky klepnut po srobovaku kladivom. Hrdza pripadne iny bordel sa utrhne a srobom je mozne otocit. Niektore srobovaky su na to aj prisposobene - maju razovu hlavicku.
Rozbrusovacka je tiez riesenie :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]