Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám v koupelně 2 topné žebříky napojené do topné soustavy, když zatopím radiátory panely hřejí, ale žebříky se nenahřejí. Jsou odvzdušněné atd. Může to být tím, že tělasa přetahuji teplou vodu nebo je to blbost. Děkuji
Jsou 4 roky v používání vždy topily jen ke koci minulé sezony topily hůře tuto nenaběhly vůbec. Na pojení do žebříků je teplé , ale voda nejde dál. Nikdo s nimi nešteloval, takže tam by neměl být problém.
Nedávno jsem řešil jeden ventil -kapající, měl uvnitř síťku a ta byla celá rezavá, deformovaná... Před léty jsem zase řešil v bojleru totálně shnilou spirálu - proplálila se po 2 letech a 1 měsíci. Tady může být nějaká kombinace nečistot a ucpání -hledal bych právě u ventilů topení. _
Máte možnost topení zapnout i samostatně na elektriku? - ty žebříky...
Pokud jsou odvzdušněné,předtím topily a teď netopí a nikdo se v topné soustavě nevrtal napadá mě vysvětlení jen jedno,že jsou ucpané. Rzí případně nějakými úsadami v topném systému. Zkus okolní radiátory na větvi zavřít,v případě že začnou topit nechal bych celou topnou soustavu vyčistit-na to jsou přípravky. Když otevřeš odvzdušňováky,voda z nich stříká nebo třeba jen tak sotva vyvěrá? Kolik máš tlak vsoustavě?
Na topnou soustavu je napojen i bojler, takže pokud zavřu radiatory bude se nahřívat on, ale zkusím. Odvzdušnováky stříkají když je otevřu (čistá voda, ani náznak rzi) tlak v soustavě je 1,2 barů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.