Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netopí žebřík

Od: ondrejjozek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám v koupelně 2 topné žebříky napojené do topné soustavy, když zatopím radiátory panely hřejí, ale žebříky se nenahřejí. Jsou odvzdušněné atd. Může to být tím, že tělasa přetahuji teplou vodu nebo je to blbost. Děkuji

doplněno 03.12.19 13:34:

Jsou 4 roky v používání vždy topily jen ke koci minulé sezony topily hůře tuto nenaběhly vůbec. Na pojení do žebříků je teplé , ale voda nejde dál. Nikdo s nimi nešteloval, takže tam by neměl být problém.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedávno tu byl podobný dotaz - takže 1. bych zkontroloval jestli jsou všechny ventily po trase otevřené

hodnocení

0x

A žebříky v minulosti topily? Nebo jsou nově zapojené?

hodnocení

0x

Může to bý "čímkoliv" a takto po webu se příčina odhaluje hodně těžko.

Může někde "zkratovat" topná voda, může být nedostatečný výkon čerpadla (třeba bylo měněno), může být sedlo ventilu něčím zanešeno či přicpáno, může být hydraulicky "rozházená" soustava...atd...atd..atd.

hodnocení

0x
Zkus povypinat vsechny ostatni radiatory krom zebriku. Jestli zacnou topit, tak je soustava nevyvazena/nizky prutok.

hodnocení

0x

Nedávno jsem řešil jeden ventil -kapající, měl uvnitř síťku a ta byla celá rezavá, deformovaná... Před léty jsem zase řešil v bojleru totálně shnilou spirálu - proplálila se po 2 letech a 1 měsíci. Tady může být nějaká kombinace nečistot a ucpání -hledal bych právě u ventilů topení. _

Máte možnost topení zapnout i samostatně na elektriku? - ty žebříky...

ondrejjozek
hodnocení

Ano jeden lze zapnout do elektriky a topí.

fik
hodnocení

0x

Pokud jsou odvzdušněné,předtím topily a teď netopí a nikdo se v topné soustavě nevrtal napadá mě vysvětlení jen jedno,že jsou ucpané. Rzí případně nějakými úsadami v topném systému. Zkus okolní radiátory na větvi zavřít,v případě že začnou topit nechal bych celou topnou soustavu vyčistit-na to jsou přípravky. Když otevřeš odvzdušňováky,voda z nich stříká nebo třeba jen tak sotva vyvěrá? Kolik máš tlak vsoustavě?

ondrejjozek
hodnocení

Na topnou soustavu je napojen i bojler, takže pokud zavřu radiatory bude se nahřívat on, ale zkusím. Odvzdušnováky stříkají když je otevřu (čistá voda, ani náznak rzi) tlak v soustavě je 1,2 barů.

fik

Tak to je divný,to pak už může být přicpaný snad jenom v tom regulačním ventilu. Nebo mě napadá že by ti odcházelo čerpadlo,ale to by se dle mě přetápěl kotel a ostatní radiátory by taky moc nefungovaly

hodnocení

0x
Dajte foto spôsobu napojenia. A vyčistite sitko pred čerpadlom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]