Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych doplnit zateplení o tepelnou izolaci pod okenní parapet. Nyní je pouze na pěně a přišroubovaný několika vruty do rámu oken. Jde o to, že když ho podložím polyšem, tak ho nadzvednu nad nynější úroveň. Nyní je horní hrana plechového parapetu jakoby zapuštěna v drážce rámu oken tak, aby voda z oken nepodtékala pod parapet. Je mi jasné, že po podložení polyšem musí být horní hrana parapetu pod odtokovými otvory z rámu, ale jak vyřešit napojení k rámu aby stékající voda nepodtékala?
Ta pěna,kterou by měl být parapetní plech připěněn k vyzdění,by měla dostačovat.Pokud je jen položen,stačí podpěnit nízkoexpanzní pěnou.Při zatížení plechu dojde k vyplnění dutiny a tepelného mostu netřeba se obávati!
JABRAKA
Viděl jsem, jak to pod tím parapetem vypadá. Vlnovka z montážní pěny, jen tak aby se neřeklo, takže z hlediska tepelné izolace jakoby byl parapet přímo na zdi
Mame to taky tak... ale alespon, kdyz nam menili okna, jsem je donutil to pekne cely zapenit... ale i tak, co jsou ty 2cm peny oproti 10 a vic cm polyse, kteryma se zatepluje jinak cely dum?
Nevim, jak se to resi spravne, snad jen otvor pro okno na vnejsi strane udelat o treba tech 10cm nizsi, aby se pod parapet dal prilepit jeste polys. F
Tak ti musím dát za pravdu.Díval jsem se u našeho okna.Totéž,plech je přilepený pěnou přímo na zdi pod oknem.Ta je sice 15 cm EPS zaizolovaná směrem do ulice,ale pod plechem je pruh minimálně 15 cm zdi,který zateplený není a dělá tudíž pěkný tepelný most.A protože za ním je radiátor topení,jde o dost značný únik tepla.Asi zítra budu řvát!.
JABRAKA
Myslim, ze takhle to ma naprosta vetsina lidi... Podobne jako zatepleni fasady 10 a vice cm EPS a ale osteni maji jen treba 2cm EPS... Ale kolem oken zvlaste u starsich domu je to trosku problematicky, ale samozrejme i tak, jak rika Milan, vzdycky existuje lepsi reseni
Ja nastesti vim, ze pod plechovym parapetem mam stary parapet z bilych cihel, takze az budu nekdy zateplovat fasadu, jen ho proste vybouram, aniz bych zasahoval do novych oken a novy parapet podlepim EPS... Podobne jsem si nechal nova okna udelat a usadit tak, abych mohl zateplit co nejvic jejich ramu... Dodatecne dekuji tem, co mi to poradili F
Záleží kolik izolace chcete dát pod parapet. Jelikož nevím jak přesně je u Vás provedeno zapracování okna do otvoru, navrhnu - odstranení spodní vrstvy, vložit 3-5 cm EPS 70F, přilepit pěnou ke zdivu a parapet k EPS. Samozřejmostí je podparepetní zakončovací profil. Pokud dodáte fotky detilu, můžeme navrhnout další řešení.
Jak to máte na bočních stranách?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.