Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho trvá řezání dřeva, 10m3

Od: martinx® odpovědí: 6 změna:
Jak dlouho tak trvá jednomu člověku nařezání 10prm dřeva z metrove delky na třetiny řetězovou pilou?
Nevím, jestli se mi za nabízenou cenu dřevo s přepravou a složitější manipulací a přípravou vyplatí oproti uhlí.
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

Řetězovou pilou? No to bych se s tím mordoval 14 dní. Ale na cirkulárce to mám za víkend. A další víkend na štípačce. A když chci topit dřevem, tak si pořídím krb/kotel aby se tam vešel půlmetr - metrové poleno nemusím řezat 2x, ale jen jednou - ušetřím čas.

Uhlí je pohodlnější (a možná i levnější).

hodnocení

2x
Na podzim jsme ve třech lidech za sobotu nařezali, naštípali a uklidili do dřevníku asi 9 kubíků dřeva.
Pravda, štípačka na 12 tun a pořádná pila. Žádná Čína za pár korun.

hodnocení

0x

S drevom sa namakáte. S uhlím umažete. Zastreliť alebo obesiť? Lacnejšie vyjde asi uhlie.

hodnocení

0x

Pro jednoho je to hodně práce a tahání. Navíc první řez je v pohodě, ale ten druhý už dřevo na koze podstatně hůř drží. Mě nejlíp vychází nechat si dovézt dřevo už nařezané na délku 33cm a sám si ho rozštípat. Mám to jako koníček, když se mi chce, tak kubík naštípu a za dva dny zase kubík... crcám se s tím pro zábavu. Máme cca 6-8m3/rok.

Každopádně dřevo hřeje dvakrát. Jednou při přípravě a po druhé v kamnech. :)

asd1
hodnocení

0x

Obecně pokud máš čím a nejsi lempl tak za den to jde v pohodě. Cirkule rychlejší je nesmysl.

Slabší dřevo na spec. kozu kam naskládáš celou haldu a pak to řízneš najednou.. Šířka podle délky lišty a výška vršek dřeva ca 130 cm spodek ca 60 cm. Co nezvedneš tak na zemi. Tři řetězy, jen měníš a brousí se v klidu po práci (nebo přelízneš hned jak se lehce ztupí = drobnější piliny..

Něco takovýho, ale ze dřeva (dřív nebo později zařízneš do držáku, navíc stlouct to z latí nebo klacků je výrazně levnější..:

rr-naradi.cz/...

hodnocení

0x

Ve čtyřech lidech 12 m za 7 hodin. Nařezat, naštípat, uklidit. Záleží taky na tom, jestli máte dřevo měkké nebo tvrdé, jaký průměr a zda je suché nebo mokré. Za víkend byste to měl sám nařezat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]