Nejste přihlášen/a.
Řetězovou pilou? No to bych se s tím mordoval 14 dní. Ale na cirkulárce to mám za víkend. A další víkend na štípačce. A když chci topit dřevem, tak si pořídím krb/kotel aby se tam vešel půlmetr - metrové poleno nemusím řezat 2x, ale jen jednou - ušetřím čas.
Uhlí je pohodlnější (a možná i levnější).
Pro jednoho je to hodně práce a tahání. Navíc první řez je v pohodě, ale ten druhý už dřevo na koze podstatně hůř drží. Mě nejlíp vychází nechat si dovézt dřevo už nařezané na délku 33cm a sám si ho rozštípat. Mám to jako koníček, když se mi chce, tak kubík naštípu a za dva dny zase kubík... crcám se s tím pro zábavu. Máme cca 6-8m3/rok.
Každopádně dřevo hřeje dvakrát. Jednou při přípravě a po druhé v kamnech.
Obecně pokud máš čím a nejsi lempl tak za den to jde v pohodě. Cirkule rychlejší je nesmysl.
Slabší dřevo na spec. kozu kam naskládáš celou haldu a pak to řízneš najednou.. Šířka podle délky lišty a výška vršek dřeva ca 130 cm spodek ca 60 cm. Co nezvedneš tak na zemi. Tři řetězy, jen měníš a brousí se v klidu po práci (nebo přelízneš hned jak se lehce ztupí = drobnější piliny..
Něco takovýho, ale ze dřeva (dřív nebo později zařízneš do držáku, navíc stlouct to z latí nebo klacků je výrazně levnější..:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.