Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím odstranit plastické lepidlo pod etiketou

Od: kutilx odpovědí: 18 změna:

Krásný večer, mám hromadu skleniček na kterých jsou etikety přilepeny tahavým, průhledným lepidlem. Etikety jdou odstranit, ale tahavé lepidlo zůstane. Zkoušel jsem to drhnout isopropylalkoholem, ale jde to špatně, hodně se to matlá. Nevíte o nějakém lepším prostředku? Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

zkuste izolepu

kutilx
hodnocení

Izolepa funguje, teplo také, ale izolepa je super! :)

kutilx
hodnocení

...ještě poznámka, nejlepší je kombinace tepla a izolepy.

host

Někteří zkušení prodavači na přání zákazníka odstraní samolepku a zbytel lepidla odstraní tak, že znovu samolepku přillípnou a znovu odlepí a pak ještě jednou dvakrát, pokaždé se lepidlo na samolepku přichytí a někdy se podaří odtranit úplně všechno...

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, místo dobře prohřát fénem a ihned stírat hadříkem (možná i opakovaně). Zdravím!

hodnocení

1x
wd to nerozpustí?

mak*
hodnocení

0x

Většinou to jde technickým benzínem, acetonem nebo perchloretylenem. Bohužel tyhle boží etikety dávají i na plastové výrobky, čímž je v podstatě zničí už v obchodě, protože výše uvedené prostředky plast leptají. U skleniček by to neměl být problém.

fran56ris*
hodnocení

0x

Používám daleko šetrnější ředidlo k materiálu. Nepoškodí nic a jde po aplikaci umýt běžným Jarem.

nejlevnejsi-barvy-laky.cz/...

hodnocení

0x

Používám toto a podobnéi od jiných výrobců, jde to dobře dolů...to lepidlo, případně samolepky... Případně i v lahv/...

motak
hodnocení

0x
normalni olej, nechat chvilku pusobit a vyreseno

hodnocení

0x
Technický benzín čistič na brzdy

hodnocení

0x

Technický benzín. Na plastech ale radši vyzkoušet, jestli benzín konkrétní plast nepoškozuje.

03.12.19 11:09
hodnocení

0x

WD ano!

03.12.19 16:10
hodnocení

0x

Petrolej.

kami*
hodnocení

0x
Ze sklenic celou samolepku nebo etiketu odstraňuji žiletkou. Lepidlo do co nejslabší vrstvy žiletkou opakovaně omezím. Žiletku otírám o toaletní papír. Někdy mi zabírá i čištění Cifem, tekutým práškem. Tak bych před použitím chemie, kterou radí rádci, lepidlo omezila na co nejmenší vrstvičku.

jirkaqwe
hodnocení

0x

Odsranovac vosku z lyzí.

Pomerančovou kuru.

hodnocení

0x

My jsme včelaři a tak mi někdy hodně záleží na neobvyklé a tvarově krásné skleničce, kterou mohu pak plnou (medu) darovat. Už léta používám na zbytky lepidel přípravek ve spreji GOO GONE, občas si jej vozíme z USA (balení 335 ml vydrží několik let). Odstraňuje nejen lep po etiketách, ale také propisku, žvýkačku, barevný svíčkový vosk a další. Slyšela jsem, že jej nyní už nabízí u nás Amazon.

hbn
hodnocení

0x
Zkuste potřít stolním olejem s Jarem, nechat chvilku působit a umýt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]