Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Budu připojovat další nový sporák a chci si koupit kleště, dutinky a odizolovací kleště, protože těch sporáků máme v rodině 6. Asi mě bude čekat i výměna 40 letých zásuvek, ... tak proto pořizuji tuto "výbavu". Děkuji ta tipy.
U starého sporáku to vypadá viz foto.
Kleště na dutinky jsem vybral jsem tyto:
Dutinky tyto:
Odizolovací kleště tyto:
Přímo z Číny to máte podstatně levnější. A pod šroubky bych zvážil krimplovací očka. aliexpress.com/...
Z Číny to je opravdu za pár korun, nebo třeba takové obdobné kleště (na dutinky) z GME za polovic, zdrhovací na obrázku dejme tomu, není je nutně třeba , chce to jen trochu zručnosti s nožem a kleštěmi,
Ale určitě je to lepší na očka, má to ale své ale, mně osobně se mockrát očka použít nepodařilo, neboť svorky pro připojení jsou tvořeny pro použití spíš dutinek...
A jen na okraj... Zásuvky jsou z tvrdého vodiče , tedy až na nějakou zbastlenou, tak tam kleště potřeba nejsou vůbec ..
Ty výše uvedené mám taky, ale moc mi nevyhovují, protože stlačení je hladké bez příčných vtlačení, takže dutinka jde silou sundat. Lepší je si pořídit takové kleště, které mají vyměnitelné čelisti, kde si jde dokoupit ty, které potřebuji. I ty čelisti se klidně vylomí a pak je možnost koupit náhradu. Třeba něco jako aliexpress.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.