Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezsvárové napojení CU trubky na černou 1/2

Od: kvak® odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu jak, nebo čím napojit černou 1/2" trubku na 22 mm měděnou trubku ústředního topení, bez možnosti svařování? Existuje nějaký svěrný přechod? Nemám přístup k autogenu a do prostoru se nedostanu závitořezem. Tlak v potrubí by neměl přesáhnout 2 atm.

Děkuji za radu. Tom

doplněno 29.11.19 14:05:

Jen doplnění - jedná se o přechod z černé ocelové 1/2" trubky na Cu trubku 22 mm, ale něco ve stylu první odpovědi - pouze s tím, že na jedné straně může být pájecí koncovka na 22 mm Cu trubku a na druhé straně svorný element na 1/2" černou ocelovou trubku (průměr cca 21,2-4 mm). Taková je moje představa.

Díky za diskuzi a odkazy. Tom

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkus se podívat zde, třeba si vybereš.

hodnocení

1x
Na ocelovu trubku dajte tzv. spojku Gebo s prechodom na zavit. Na medenu trubku dajte pajaci alebo lisovaci prechod s opacnym zavitom.
hodnocení

Díky, to bude můj případ. Tom

111®
hodnocení

0x

že by něco takového? aquatopshop.cz/...

kenav

Tak tohle zrovna ne.

hodnocení

0x

Otázka je co myslíte pojmem "černou 1/2" trubku" - ocelovou trubku černou nebo plastová černá trubka. Ale pokud nechcete řezat závit či svařovat/letovat, tak jedinou variantou je svěrný spoj. Já osobně nevím o fitinku se svěrným spojením, který by v jednom kombinoval např ocel/Cu. Podle mne je nutnost z obou stran přejít na G závit a těmito provést spoj.

hodnocení

Díky všem. Sehnal jsem, jak mi doporučil pán, svornou spojku GEBO QA1/2". Super. Jen bych chtěl varovat před cenovou nabídkou, která činí od 164,- Kč do 380,- Kč!

Ještě jednou dík!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]