Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Dům, který se začal rekonstruovat v roce 1999, dodnes rekonstrukce oficiálně nedokončena. Elektrika dělaná elektrikářem, ale "od oka" bez jakéhokoliv projektu. Jeden 30 mA chránič pro celý dům+zásuvky venku, umístěný v antoníčku s elektroměrem+hlavním jističem. Jištění v domě stylem "světla přízemí, světla patro 1, světla patro 2, zásuvky patro, zásuvky kuchyň, zásuvka sporák,...
Je nějaká šance na to získat revizi? Případně co bude nutné změnit/udělat pro to, aby bylo možné ji získat? Děkuji
Těžko radit bez znalosti situace. Už to nějaký revizák viděl? Ten Vámi popsaný "systém jištění" se mi zdá normální, v čem vidíte problém? Já osobně bych teda z praktických důvodů chránič umístil až do rozvaděče s jističi uvnitř budovy a možná použil chráničů několik, ale umístění jednoho centrálního u elektroměru ničemu neodporuje. Podstatné je, aby celá instalace odpovídala předpisům, ale to na dálku nikdo nepozná. Pozvěte si revizáka, on Vám závazně prozradí, jestli je to v pořádku a co případně předělat.
Projekt je dobré mít, ale zas až tak důležitý není.
No podmínky jsou přísné, ale dodržet se dají. Revizák to prohlédne, proměří a napíše zprávu, ve které budou vypsány nedostatky. Po jejich odstranění nebude mít důvod Vám napsat výchozí revizní zprávu. Problém akorát je, že když bude muset přijít víckrát, bude si návštěvu pokaždé účtovat. Ale je to na dohodě.
samozřejmě "...nebude mít důvod Vám nenapsat výchozí revizní zprávu".
Díky. Revizák to neviděl, samozřejmě budu muset v každém případě nějakého pozvat, spíše mi šlo o to, jestli je vůbec šance na to revizi získat, vzhledem k dnešním podmínkám pro domovní elektroinstalace.
Pokud revizi potřebuješ, nebal bych se toho. Revizor nepočítá chrániče, jističe atd. ale posuzuje bezpečnost instalace. Tj. správné zapojení, poškození ať už mechanické nebo elektrické, zakrytování, průřezy kabelů a jejich správné jištění atd. Právě do závad napíše neexistující dokumentaci a jiné potíže, dobrý navrhne i jak opravit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.