Nejste přihlášen/a.
Pokud v posteli nejíte a nemáte tam drobečky, je malá pravděpodobnost, že vám tam vlezou. Teď ještě zjistit, co to vlastně "krmíte". "Polní myšky" jsou hraboši. Ti nejsou zrovna dobří ve šplhu stejně jako rejskovití. Hledají potravu spíš na zemi. Ovšem myš domácí či myšice, ty vlezou téměř kamkoliv.
Vytrvejte v kladení pastí a určitě koukněte za tu linku. Může jich být víc, ale také nemusí. Někdy stačí večer v klidu sedět a ony se můžou ukázat. M.
Ve spánku to na tě nevleze, to se neboj. Určitě jich bude víc, celá rodinka nebo i příbuzenstvo. Začíná být zima, stahují se dovnitř. Asi je dobře krmíte. Pastičky fungují, to je dobře. Také jim tam můžeš dát otrávenou návnadu (koupí se v drogerii). Ale pozor, aby jí nebaštily domácí zvířata - kočky, psi... Za tím účelem se dá koupit domeček na návnadu, kam se kočka ani pes nedostane. Má to malý otvor pouze pro myšky. Odpuzovače nekupuj. Zvyknou si na ně a nefunguje to.
Stane se, že myšek se chytí několik, je potřeba stále pastičky líčit a vychytat je. Pamatuji se, že jsme jeden rok chytli jednu větší a několik malých.
Na podzim je to častý jev, stejně jako pavouci. Co pořídit kočku? Je to milý společník, a většinou i chytá myši. Jinak psti, pasti, pastičky...
oprava : pasti
Mám kocoura co má rodokmen mnohem lepší než já, rasa ragdool, v bytě spí v posteli a na chalupě loví myši a nosí je ke dveřím, žere pouze kapsičky Felix a granule Purina pro koťata i když je vykastrovaný a má 9 let. Myší je letos děsně moc a na zimu se derou ubytovat do tepla. Kocoura máte, tak ho vemte do domu a on už si poradí, nevěřím, že by přirozené pudy nezvítězily.
Touhle dobou se stahují myši z polí do domů a stodol. Je to normální, sice nepříjemné, ale v podstatě neškodné. Když jsem bydlel v domku na okraji Prahy, pochytal jsem až 6 myší denně. Dokonce se mi do jedné sklapovací pastičky na 1 pšeničné zrno chytly zároveň 2 myši najednou. Bohužel tu fotku nemůžu najít .
Je zbytečné se těchhle myšek bát, nebo se jich štítit. V podstatě jsou to docela roztomilá zvířátka, i když uznávám, že v domě nemají co dělat. Určitě Vám neublíží, to nejsou potkani.
Máte naprostou pravdu, myšky jsou roztomilá milá zvířátka, uznávám. Jenže z nich mám husinu, chytám je do pastí, zabíjím, vraždím, jakkoliv i prostřednictvím koček. Ať si zůstanou, kde jsou, a nelezou mi domů!
Nám se do pasti v zahradní boudě chytily přesně tři, tři dny po sobě. Dvě střední a jedna malinká. Invaze to nutně být nemusí.
Chytáme je preventivně na dvoře hned za dveřma, jedny jsou do chodby a jedny do dílny, takže stále dve nalíčené pastičky. Letos se zatím chytila jen jedna.
Instalovat trvalou past: Plastový kbelík, přes vrch dát podpěrnou kulatou tyčku,kolmo přes ní připevnit další tyčku plochou a umožnit k ní přístup myším.Jeden konec jde přes okraj kbelíku, druhý konec končí za polovinou. Na tento konec dát návnadu,vyvážit,aby se s myší převrátila a pak se vrátila do původní polohy. Do kýble dát 10 - 15cm vody a mohou tam padat jedna za druhou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.