Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik myší máme doma?

Od: charger® odpovědí: 24 změna:
Ahoj
Od pátku jsme měli doma myš koupily se pastičky a už jsme ji chytli jenže dneska jsme chytli další. Takový malý polní myšky. Když se objevily dve myslíte že jich bude víc? Máme zato že přišly za kuchyňskou linkou v sobotu to chceme odtáhnout a vyčistit to tam ale fakt nvm co si o tom myslíte? Btw ty mrchy šli na orisek docela z toho už mám depresi;( se toho štítim že to na mě vleze ve spánku:(

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejlepší jsou lepové pasti. Myš se naláká a zychytí téměř okamžitě a i několik k ní.

72mona3*
hodnocení

1x

Pokud v posteli nejíte a nemáte tam drobečky, je malá pravděpodobnost, že vám tam vlezou. Teď ještě zjistit, co to vlastně "krmíte". "Polní myšky" jsou hraboši. Ti nejsou zrovna dobří ve šplhu stejně jako rejskovití. Hledají potravu spíš na zemi. Ovšem myš domácí či myšice, ty vlezou téměř kamkoliv.

Vytrvejte v kladení pastí a určitě koukněte za tu linku. Může jich být víc, ale také nemusí. Někdy stačí večer v klidu sedět a ony se můžou ukázat. M.

host
hodnocení

1x

charger: ale nemoci můžou roznášet i lidé na ulici,v autobusu,ve vlaku...atd

A Ti jmenovaní daleko víc než ty myši!

mysmys
hodnocení

1x

Ve spánku to na tě nevleze, to se neboj. Určitě jich bude víc, celá rodinka nebo i příbuzenstvo. Začíná být zima, stahují se dovnitř. Asi je dobře krmíte. :) Pastičky fungují, to je dobře. Také jim tam můžeš dát otrávenou návnadu (koupí se v drogerii). Ale pozor, aby jí nebaštily domácí zvířata - kočky, psi... Za tím účelem se dá koupit domeček na návnadu, kam se kočka ani pes nedostane. Má to malý otvor pouze pro myšky. Odpuzovače nekupuj. Zvyknou si na ně a nefunguje to.

nbvf
No tak to bacha, po mě na chalupě myši v noci normálně běhaly. Tam se jich nešlo zbavit, byla podlaha jen z hlíny, nevybetonovana.

hodnocení

0x

Stane se, že myšek se chytí několik, je potřeba stále pastičky líčit a vychytat je. Pamatuji se, že jsme jeden rok chytli jednu větší a několik malých.

hodnocení

0x

Na podzim je to častý jev, stejně jako pavouci. Co pořídit kočku? Je to milý společník, a většinou i chytá myši. Jinak psti, pasti, pastičky...

doplněno 27.11.19 19:18:

oprava : pasti

hodnocení

Máme kocoura mikese ale ten žere jen kapsicky:D a všude jsou pastičky to asi nemá cenu ho brát domů nvm no
lidus*

Mám kocoura co má rodokmen mnohem lepší než já, rasa ragdool, v bytě spí v posteli a na chalupě loví myši a nosí je ke dveřím, žere pouze kapsičky Felix a granule Purina pro koťata i když je vykastrovaný a má 9 let. Myší je letos děsně moc a na zimu se derou ubytovat do tepla. Kocoura máte, tak ho vemte do domu a on už si poradí, nevěřím, že by přirozené pudy nezvítězily.

hodnocení

Ten By si sni určitě jen hrál a za další ty pastičky aby tam nestrcil packu nvm

hodnocení

0x

Touhle dobou se stahují myši z polí do domů a stodol. Je to normální, sice nepříjemné, ale v podstatě neškodné. Když jsem bydlel v domku na okraji Prahy, pochytal jsem až 6 myší denně. Dokonce se mi do jedné sklapovací pastičky na 1 pšeničné zrno chytly zároveň 2 myši najednou. Bohužel tu fotku nemůžu najít :(.

Je zbytečné se těchhle myšek bát, nebo se jich štítit. V podstatě jsou to docela roztomilá zvířátka, i když uznávám, že v domě nemají co dělat. Určitě Vám neublíží, to nejsou potkani. *frajer*

hodnocení

Ale nemoci taky můžou přenášet;(

Máte naprostou pravdu, myšky jsou roztomilá milá zvířátka, uznávám. Jenže z nich mám husinu, chytám je do pastí, zabíjím, vraždím, jakkoliv i prostřednictvím koček. Ať si zůstanou, kde jsou, a nelezou mi domů!

Ať si zůstanou, kde jsou, a nelezou mi domů! Totéž mohou říci i ty myšky - zabíráme postupně všem divoce žijícím zvířatům jejich prostředí a zrovna myšky toho dokáží využít neboť tím mají o něco snazší shánění potravy!

hodnocení

Takže chytily se dve a od té doby nic pastičky jsou pořád nastražené. Že by tam opravdu byli jen dvě? Ani v noci žádné škrábání
jurajjuraj*

dej tam slaninu

hodnocení

0x

Nám se do pasti v zahradní boudě chytily přesně tři, tři dny po sobě. Dvě střední a jedna malinká. Invaze to nutně být nemusí.

hodnocení

Jo my taky den po dni

Chytáme je preventivně na dvoře hned za dveřma, jedny jsou do chodby a jedny do dílny, takže stále dve nalíčené pastičky. Letos se zatím chytila jen jedna.

pradelnik
hodnocení

0x

Já myslím, že okolo jich bude spousta. Myslím, že by jste to mohli odtáhnout a vyčistit. No to dělají myši ze všeho nejraději, čekají až něco 1000x většího usne a pak na to vlezou a jdou na váš oříšek, lol. Vy máte nápady, ale vzhledem k pravopisu... Nebojte, ony se vás taky štítí. XD

08.12.19 15:02
hodnocení

Haha

marfusa*
hodnocení

0x

Před třiceti lety se rozmnožily myši. Stále jsem kladla pasti a neuhádnete, kolik myší jsem nachytala. Bylo jich 73.

hodnocení

0x

Instalovat trvalou past: Plastový kbelík, přes vrch dát podpěrnou kulatou tyčku,kolmo přes ní připevnit další tyčku plochou a umožnit k ní přístup myším.Jeden konec jde přes okraj kbelíku, druhý konec končí za polovinou. Na tento konec dát návnadu,vyvážit,aby se s myší převrátila a pak se vrátila do původní polohy. Do kýble dát 10 - 15cm vody a mohou tam padat jedna za druhou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]