Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím slepit obuv

Od: foot odpovědí: 17 změna:
Dobry den,
Trápí mě rozlepená bota v ohybu. Existuje přípravek, co opravdu spolehlivě botu slepí a hned se nerozlepi i po delším nošení?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zapomeň na nějaké chemoprény! Pro kvalitní opravu obuvi potřebuješ kvalitní lepidlo k tomu určené,např. toto dvousložkové stachema.cz/... a musíš dodržet technologický postup,jinak zapomeň na to.že ti oprava vydrží a bota se za čas zase nerozlepí!Nejlepší je opravu svěřit odborníkovi v opravně obuvi.

id
hodnocení

0x

Chemoprén na obuv - na pevné i pružné spoje.

foot
hodnocení

Bohužel ten nepomáhá, to už mam vyzkoušené.
id

No vida a já mám s ním nejlepší zkušenosti, i pohorky slepil a druhou sezónu drží. Nebude to vaším materiálem bot, špatnou přípravou obuvi k lepení, špatným postupem lepení a nebo vašima rukama (pardon).?

Zeptám se hloupě, ale ne škodolibě...
Lepíš to přesně podle návodu?
Protože to je strašně důležité!
Pokud to nejde chemoprénem, tak to zpravidla lépe nepůjde...

Lepení chemoprenem má svoje špecifiká. Nejprve je potřeba lepené spoje důkladně očistit. Po nanesení lepidla toto musí tzv. zavadnout, tak nějak napůl zaschnout. Po spojení částí je potřeba zajistit po celé lepené ploše velký tlak.

Že se tyto věci u obuvi dají zajistit spolehlivě jen s příslužnými přípravky (svěrky, podložky a pod) je jasné. A tak když škrpál vzazíš pod nohu stolu asi nebude úplně dostačující.

@ernie, opět *palec*, tak má vypadat vyčerpávající reakce. Zbývá jediné, pokud to nejde, odnést do opravny obuvi.

host

ernie: pravda, pravda. Správně použitý chemoprén na obuv fakt lepí i prasklou podrážku (sandály, prestižky, polobotky, tenisky, aj.) ale u některých bot by v místě s největším namáháním a určitým tvarem a materiálem a způsobem šití svršku praskla i plechová podrážka, záleží na tom, kde se lepí.

rorschach*
hodnocení

0x

chemoprén mám taky vyzkoušený a je fakt na prd. Ale co jsem si slepil špičku boty mamutem tak špička furt drží a zbytek boty se rozpadá

mona*

Jo mamut je skvělý lepidlo zvlášť,když jde použít na vse.znam člověka kterej lepí na mamuta vše a můžu Vám říct,že taková kuchyňská linka na mamuta je fakt supr

hodnocení

0x

Pokud můžu doporučit, najděte si nejbližší opravnu obuvi a svěřte to odborníkovi.
Pravděpodobně bude brblat, protože bude muset odstraňovat Vaše předešlé pokusy o slepení, ale boty budou pak držet.
Cena byla v mém případě u kozaček kolem stokoruny, ale opravdu to drží.

doplněno 27.11.19 06:45:

Chemoprén už mám taky za sebou a lepil jsem podle návodu.

hodnocení

0x

Já používám Universum, je na bázi kyan-akrylátu, používat opatrně, slepí i prsty.
Výrobky z kůže a gumy slepí velmi dobře, musí být očištěné a odmaštěné technickým acetonem.
Bližší zde universum-lepidla.cz/...

Tak v těch botách radši nelezte do vody. Kyanoakryláty ji nemají rády. Jinak OK.

amper: nejdříve si o lepidle něco přečtěte než začnete plácat nesmysly.

@lubombar: Vzdělání si doplňte Vy.Viz. např. lepidla.cz/...

Neodolávají působení vlhkosti - rozdrolí se a ztratí pevnost a soudržnost.

Třeba 406-ku od Loctite jsem takhle sundaval. Dvě blbě slepený vrstvy EPDM - blbě ve smyslu s přesazením. Samozřejmě očištěné a odmaštěné. Rozlepit pod vodou, očistit od zbytků lepidla a znovu slepit. Dočíst se to lze i v pokynech pro první pomoc při slepení prstů, očního víčka apod. Nemá se to trhat, řezat, ale odpotit a od kraje rozdrolit nebo sloupnout. Samozřejmě se to nerozpustí, jen to ztrácí mechanické vlastnosti. Proč si myslíte, že se nemají lepit o-kroužky z pryžové šňůry pro vodní aplikace, zatímco do oleje je to v pohodě?

A ten tón si příště laskavě odpusťte.

Amper: Každý mluvíme o něčem jiném. Já zmiňuji lepidlo Universum, kterým jsem několikrát slepil vršek i podrážku botasek a lepení drží dodnes, mokro lepení neškodí.
Přečtšte si výše uvedený odkaz na lepidlo.

OK, vy máte vyzkoušeno, já též. Možná je to z mé strany profesionální deformace. Prostě mám naučené, že kyanoakrylát + voda ne. Jenže já pracoval za jiných podmínek. Ono je něco jiného bota a něco jiného vodní hydraulika. Takže v běžných podmínkách asi OK. jen tu stále straší pojem obtížně lepitelný plast (ale to je mimo téma našeho sporu)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]