Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omezení vstupu se psem

Od: jjirka odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny, mám následující problém: moje máma bydlí již asi 15 roků v penzionu pro důchodce-dům s pečovatelskou službou.Všechno v pohodě, ale nyní nová ředitelka zakázala návštěvám vodit pejska.Vždy když jsme přišli na návštěvu, tak vždy s pejskem (canisterapie), opravdu se na něj těšila, byť šlo třeba o 2 hodiny.Je to 85 let stará ženská,mnoho radostí už nemá a taková blbost, mě to připadá jak nějaká schválnost.Když jsem s ředitelkou o tom hovořil a chtěl znát učel této restrikce, jaký to má sledovat účel, tak nedokázala smysluplně odpovědět.Není to lůžkové zařízení, normálně jsou pronajaty byty na základě náj.smlouvy, každý si platí el.energii, nájem, tv, atd. Celý dům má charakter normálního bytového domu.Nevíte někdo, jestli takto může omezit práva návštěv?V domácím řádu, který není nikde k dispozici, předpokládám takové omezení není.A i kdyby bylo, může takové omezení vyžadovat po právu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

V případě, že je zřizovatelem obec, opravdu se musíte ptát na obci. Spíše bych řekla, že je to město. Nejdříve písemně kontaktujte radu obce. Pokud existuje odbor sociálních věcí, tak v kopii i vedoucí(ho) odboru. Na stylizování textu si dejte záležet. Nedávejte najevo velké rozhořčení, klaďte hodně otázek. Měla by se tam objevit slova o kvalitě života. A hned otázka, jestli kvalitu života opravdu zlepší striktní hygiena, která ale zcela znemožní jiné příjemné prožitky. Zvažte, jestli v textu nezmíníte souhlas s mírným poplatkem za příchod psa, který by nějak kompenzoval případný zvýšený úklid. (Je to blbost, maličké psí tlapky nanosí méně nečistoty než boty, ale Vám jde o rozvinutí komunikace.) Jistě máte psa pod dohledem veterináře a můžete to doložit. Uvidíte, co Vám odpoví. Třeba se věci pohnou.

Pokud se nepohnou, zkuste kontaktovat regionálního redaktora. Ne toho z obecních listů, ale z okresního deníku. Rozhovor na téma zbytečný smutek starého člověka by také mohl zabrat. Držím Vám palce.

jjirka
hodnocení

Díky,zkusím to takto

hodnocení

1x
Obraťte se na zřizovatele
jjirka
hodnocení

Zřizovatelem je obec, která jmenovala ředitelku do funkce, nevím jestli nebude stát za hloupou restrikcí

okk
hodnocení

0x

Také to nechápu, tu novou ředitelku. Zřejmě si neuvědomuje, že i ona jednou zestárne a možná, že zrovna jí všichni opustí a nebude za ní nikdo chodit, dokonce ani ten pes. Docela bych to takovému člověku přála. Prostě si neuvědomuje smutek a takovou tu beznaděj starých lidí, nebo i chuť dále žít. Možná, že i na tom městě narazíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]