Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netočí se buben u pračky

Od: cmelak* odpovědí: 10 změna:

Předevčírem jsem koupil do našeho nového bytečku v Praze použitou pračku BEKO, než jsem sehnal různý přípojky a hadice, chvilku to trvalo a až dnes jsem ji zprovoznil, jenže... samozřejmě že jsem zkoušel jestli to pere, dávám různý programy a jediný co to udělalo je že to jen napouští a vypouští, otočilo se to ze začátku jen tříkrát a od tý doby nic, má snahu se to otočit když to ždímá, ale zase se buben vrátí zpátky. Když se pračka stěhovala různě se nakláněla, vynášela se po schodech až do pátého patra, je možné že vypadli ložiska z bubnu? Sic jsem pračku nikdy neotvíral ale nebál bych se toho. Od pána, od kterého jsem to kupoval jsem se nedoslechl toho co jsem chtěl, spíš arogantnosti, to víte, když už máte peníze v ruce, nějaká pračka už Vás nezajímá :) Takže bych si to chtěl nějak spravit sám než se dohadovat s pánem o tom jestli už to bylo či nebylo atd..

Nemá s tím někdo zkušenost?

Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ložiska určitě nevypadly,zkuste sundat zadní dekl,jestli nespad řemen nebo není uvolněnej konektor na motoru.Pračku předtím vypněte!

raadek*
hodnocení

0x
Zatim rozdelejte zadni dekl a kouknete jestli se toci motor, jestli neni klinak vytahanej a pokud mate merak, jestli jde proud do motoru. R.
doplněno 31.12.09 18:22: O dve minuty dexxi.

dejavu*
hodnocení

0x

Nemáte ji ještě zaaretovanou?

cyril*
hodnocení

0x

Asi se ptám hloupě,ale u původního majitele jste ji určitě viděl v provozu? Pokud ne,tak původnímu majiteli popřát spokojené užití Vašich peněz a sám se poohlédnout po někom dalším, který se potřebuje výhodně zbavit nefunkčního verku.

cmelak*
hodnocení

tak rozebral jsem zadni dekl, klinak vypadlej neni, kdyz zapnu program treba zdimani kdy by se mel motor tocit tak to jenom jakoby bzuci a nic, musim jeste pracku prevratit a juknout ze spoda na ten konektor jestli neni vypadlej, jinak merak mam ale na jihu v garazi :D je mozny ze je spalenej motor, motor proste nefakci..

celp*

Neřeknu mnoho.Vadný programátor.A jinak šťastný celý nový rok 2010.

hodnocení

0x

cmeláku,

... zkuste zkontrolovat dotažení všech připojení el. kablíku, ... zejména ve svorkovnici ( či připojení ) motoru.

Nechal bych na to mrknout zkušeného elektrikáře, protože cestou mohlo přijít k uvolnění některého ze šroubem jištěných připojení.

Je lepší, aby to omrkl zkušený elektrikář, ... než aby později někdo( nedobrovolně ) "cvičil" ... s podporou 220 voltů.

... no a pokud ta pračka bude úplně na odpis, ... tak nezbývá než ... *zed*

... přeji příjemný den ;)

punta*
hodnocení

0x

Podívejte se na typ motoru-starší modely používají rozběhové kondezátory-neplést si s filtračními- nové pračky mívají universální motory s komutátorem. Podívejte se na uhlíky jestli nejsou krátké,nebo jak sedí.Je-li vše vpořádku je vadná elektronika.

anonym1*
hodnocení

0x
Já nevím, ale podle mě mohou být i špatné uhliky na motoru

Nemá cenu odpovídat na 8 let starou otázku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]