Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyndam sklo ze dveří v pokojíčku

Od: charger® odpovědí: 11 změna:
Ahoj
Menily jsme nové dveře a teď ty stará vnitřní v domě myslím tak tam je taková lišta kolem toho skla to stačí sundat? Ale jak to udělat aby me sklo nevypadalo mám so ty dveře polozit na nějaký stůl nebo máte nějaký fígl?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fran56ris*
hodnocení

7x

Čo taky nějaká šlovek by zadržela ten skllo.? Ty montovala - druhá šlovek držela. *ua*

Ty ne češtin ty být afrika ingenýr. *cteni*

hodnocení

Tys me zabil

hodnocení

2x

No, kdybych si párkrát nevyzkoušel, co udělá predikce v mobilu s textem, nevěřil bych. Návrh na vylepšení: Před odesláním si to přečíst. Nám se bude líp číst a ty se obejdeš bez rad-nerad.

K vyndání skla. Rozebrat to tak, že to už nebude k použití je otázkou chvíle. V tom případě pouze pozor na oči a pořezání.

K rozebrání tak, aby po složení nikdo nic nepoznal:

Záleží, co je to za typ dveří / lišt. Dřevěné lišty jsou z obou stran dveří stejné. Protože dřevo není tak ohebné, jako plast, začal bych uvolňovat u sivislé lišty uprostřed. Prohnutím lišty povylezou hlavičky hřebíčků. Ty pak postupně opatrně vytahat. Při ponechání spodní lišty vypadnutí skla nehrozí, poněvadž stojíš proti němu a bráníš mu s nasazením vlastního života. U plastových lišt je situace složitější. Hřebíčky nejsou ani na jedné straně. Na jedné straně jsou lišty krycí, po jejich sejmutí sklo nemá šanci vypadnout, drží v zámku lišty na druhé straně. Nejprve je potřeba zjistit, která strana má krycí lišty. Je to ta, na které jdou lišty lépe odehnout a není od nimi žádná kovová sponka. Netuším, jestli je to pravidlo, ale u mě je to vždy vnější strana dveří (otvírají se dovnitřú), ta s hladkou stranou skla. Lištu v prostředku opatrně podebrat a vypáčit. Postupně všechny čtyři. No a pak vyvléknout sklo z drážky na druhých lištách. Pokud je sklo říznuté na těsno, je to mnohdy krvavý zápas. Bacha, sklo fakt řeže a je křehké, pozor na prsty. Já prošel sklem bez zranění a krev tekla až při demontáži zbytků.

jej*

Poradil by jste mi jak zasklít dveře s těma plas. lištama? Mám je v dobrém stavu nechci tam dávat dřevěné. Staré skol mám venku novám mám nachystané ale nevím jak tam dát to sklo a aby byly ty lišty přibité . Děkuji

hodnocení

0x

Ahoj, ano staci sundat ta lista kolem okna. Delal jsem to opatrne na funknich dveri a bylo to v pohode. Jako posledni jsem vyndal spodni. Takze Vam to muze nekdo pridrzet, nebo pouzit prisavku, nebo to chytit lepici paskou.

jabraka*
hodnocení

0x

A co dál?místo skla výplň?Pak jde tam sklo nechat,výplň dát na sklo a výplň nalakovat,nebo ještě lépe přetapetovat podobnou tapetou.

JABRAKA

hodnocení

My se těch dveří chceme zbavit to se dá na oheň tam unas se pálí vždy 2x v roce. To sklo chci normálně do igelitu na sklo ale to jedno si asi necháme

hodnocení

0x

šikovný vyndá sklo s lištama sám bez rozbití.Nešikovný může rozbít i když budou na to dva!Proč nevyhodíte ty dveře ,když máte nové,na sběrák tak jak jsou? Nemusíte pak nic rozebírat

asd1

Sklo v kamnech hoří dost blbě... Příp. recyklace a sklo jde do skla..

Osobně bych toto do kamen nedal ani náhodou.Pálit lakované dřevo zanáší komín o hooodně víd než obyčejné dřevo a navíc se ještě vypustí od ovzduší spousta škodlivých čmoudíků za které může být tučná pokuta pokud...Jinak v prvotním dotazu navíc nepadlo co s tim chce dělat.

hodnocení

My to budem pálit na hromadě v obci tam se vždy páli takový věci . Do kotle bych to nedal :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]