Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalepení sádrokartonu

Od: ajka5® odpovědí: 8 změna:

Bydlím v klasickém paneláku ze 70. let. Jedna stěna obývacího pokoje má značné nerovnosti a napadlo mě použít na vyrovnání sádrokarton. Stačilo by jeho pouhé nalepení na stěnu? Např. pro každou desku po odstranění malby v několika místech nanést lepidlo /několik "terčů" a přilepit, zaspárovat. Šlo by to, nebo to je nesmyslný nápad? Děkuji za názor odborníků!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asiemil
hodnocení

0x

Šlo bez problémů

krtek*
hodnocení

0x

dělá se to, ale člověk si dobrovolně bere centimetry z místnosti..

hodnocení

0x

Vždyť se to tak často dělá, z místnosti si jen uberete 2cm.

hodnocení

0x

Jen jestli je to náhodou obvodová zeď, je možné, že bude v dutině za sádrošem kondenhovat vlhkost. Zateplení nezateplení.

anonyme, doložíte svoje tvrzení výpočtem? Nebo to je jen nepodložený názor?

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je panelák zateplený,nebyl by v tom problém.Na konečnou úpravu jsme používali tapety.Papír,jako papír.Tapetou Pestrukta se docílí i štukový vzhled stěny.S vinyltapetou je pak vzhled dokonalý.

JABRAKA

hodnocení

0x

ajko,lep to tam,ale dej si záležet na založení první desky,nejlépe si to brnkni tak aby jsi viděl přední hranu sdk a podle ní.

hodnocení

0x

Mám takhle v obýváku udělané 2 dlouhé stěny. Bylo to v podstatě to jediné, co s tím šlo udělat (krom vybourání). Jedna stěna letěla na 80 cm asi o 3,5 cm, tam jsem se vyřádil, musel jsem pod sádrokarton řezat klíny a rovnat to pravého úhlu a do svislice. To se samozřejmě nedá udělat na jeden zátah. Nejdřív se lepí klíny a pak na ně desky. Příčky mám z plynosilikátu, tak jsem to do zatuhnutí přišrouboval obyč. vruty. Výsledek stojí za to. Jen doufám, že mě nevytopí sousedi, to by se tomu sádrokartonu asi moc nelíbilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]