Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U koho vzít hypotéku?

Od: dara* odpovědí: 9 změna:

Nemá někdo přehled o tom, u koho vzít hypotéku? Chceme s manželem koupit mini domocek, u kterého není nutná rekonstrukce, max vyměnit okna a některé dveře, jinak vnitřeki podle stavaře je naprosto OK. Dům stojí 2 900 000. Já mám na účtu 450.000 a manžel 630.000 cca. Chceme si půjčit tak, aby nám zbyla nějaká rezerva. Nejlépe 25 let. Manžel vyděláva kolem 35.000 Já kolem 16.000 (částečný úvazek). Máme dítě (5 let) a do dvou let plánujeme další dítě. Nyní žijeme v pronájmu 2+1. Má někdo pls zkušennost s tím, jakou si nechat optymální rezervu a kde mají nejvýhodnější hypotéku? Vybavení máme vlastni z bytu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skeptic
hodnocení

0x

Dám vám antiradu: Důsledně se vyhněte České Spořitelně. *stop*

doplněno 25.11.19 09:54:

S tím finporadcem mají rádcové pravdu. Když jde o tři míče, vyplivnout pár kolíků za finanční poradenství je muška.

dylin
Jo no... Se spořkou mám taky špatnou zkušenost.

asiemil
hodnocení

0x

Kvalitního finan.poradce.

hodnocení

0x

Máte dvě možnosti, buďto si oběhnout veškeré banky sama a nechat si udělat nabídky, nebo využít služeb některého z finančních poradců. Poptal bych se po známých a nechal si doporučit konkrétního člověka, s kterým mají dlouhodobě dobrou zkušenost.
U těch finančních poradců se můžete dostat i na lepší úrokovou sazbu, než jako soukromá osoba.
Sám jsem to tak udělal s mým poradcem, se kterým jsem už spousty let spokojen.

hodnocení

0x
Rozhodně se nespoléhejte jen na nabídky finančních poradců, jak radí výše. Nechte si klidně udělat nabídky, ale banky si stejně obejděte osobně taky. Já mám opakovanou zkušenost od více poradců, že mi nutili ne zcela výhodnou nabídku(holt jejich provize) a záměrně podávali zkreslené informace ve prospěch jejich nabídky. Nabídky bych si nechal udělat - když už tk od velkých společností, ale pozor - budou vám nutit různé nepotřebné pojistky a produkty. Každá banka má své (ne)výhody a nedá se obecně poradit. Nejde o malé peníze, tak si udělejte čas a oběhejte si to.

ooppl
hodnocení

0x
Za mě bych doporučoval jít na vlastní pěst. Podívat se na porovnání na netu a pak jednat přímo s bankou. Nezapomenout na daň 4% takže mít větší rezervu. Délku si dejte delší, ať máte menší splátky, mimořádné splátky můžete delat jak kde (ale jednou za rok všude). Předčasné splacení je možné kdykoliv a zdarma (cena jsou ale řady tisíců jako poplatek za vynaložené naklady na ukončení).
Např.
mesec.cz/...

motak
hodnocení

0x
pokud planzjete mit rezervu, vyplati se nejaka forma hyposporiciho uctu, kdy is rezervou snizujete uroky... ma fio, airbank atd. zalezi jak planujete, ze vam budou mesicne prebyvat penize

joudis*
hodnocení

0x
Za mě Modrá pyramida, opakovaně mi vyšla vstříc nebo jedna zkušenost s Wustenrot.

joudic*
hodnocení

0x
vyplnte honzovahypoteka.cz a pockejte na nabidky makleru a vyberte si toho s nej nabidkou a uzivatelskym hodnocenim.. ja to tak udelal a nemohu si vynachvalit hladky prubeh u takoveho netradicniho klienta, jakym jsem byl.. ale za to nemuze tolik ten web jako spis perfektni poradce a stastna ruka pri vyberu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]