Nejste přihlášen/a.
Příští rok nás čeká malování bytu. Zajímalo by mě, kdy je nejlepší byt malovat.
Je ideální léto, když je v bytě hodně teplo, nebo jsou lepší nějaké průměrné teploty? Musí se po malování dlouho větrat?
Díky za odpovědi.
My jsme nechávali malovat v srpnu dvě místnosti (ve třetí bylo skladiště věcí z těch dvou, jinak bychom to nezvládli). Ptala jsem se malířů ohledně malování v zimě (v létě se na ně dlouho čekalo) a dozvěděla jsem se, že prý je to úplně jedno, akorát lidi v zimě neradi větraj a topěj zároveň (což dá rozum). Nicméně jedna výhoda by byla, pokud tedy nebudete malovat sami, že jelikož malíři v zimě třou bídu s nouzí, tak když už se namane nějaká zakázka, jdou s cenou hodně dolů, abyste neutekl za konkurencí (malíř byl hodně povídavý ). Bydlíme v bytě v klasické činžovním domě ze 30. let a topíme plynem - údajně žádný problém.
Malovat je nejlepší koncem jara, tedy v červnu. V tu dobu je možnost větrání idální a malba schne opravdu hbitě. V tu dobu malujeme i u nás, když do toho přijde déšť, podpoříme schnutí ventilátorem, ale to už musí pršet opravdu dlouze... Jak dlouho větrat? Tím bych se na přelomu jara a léta nezabýval.
Lepší je to v létě. Ale já maluji i v zimě, když poručí manželka. Zapotím se víc, protože u toho topím. Taky to schne.
V paneláku je sušší vzduch především v zimě,když se topí.Možnost malování je otevřená.
JABRAKA
No a pak se sem přiďte zeptat, proč vám teče voda po sklech nebo proč máte v bytě vlhký stěny. A jestli hudete malovat pravidelně, tak se ptejte rovnou na hnijící rámy oken. Jabraka prostě v zimě maluje a asi, jestli je soudnej, taky větrá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.