Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový vstup pro pračku k sifonu

Od: blesk1616® odpovědí: 6 změna:

Ahoj, doteď řeším výstup z pračky, že házím hadici do vany... Chtěl bych to už mít nastálo připojené do kanalizace. Na 1. obrázku je nakleslen "sifon" pod vanou se vstupem ze strany, tam je připojené 2. schéma, kde je trubka s odbočkou, kam je připojený přepad z vany a umyvadlo. Koupil bych ještě tutéž odbočku a připojil k tomu pračku. Je možné to takto zapojit? Myslím, kvůli smradu, odtoku, atd... O odbočku se jedna htea dn 32/32 87st. Koupil bych tutéž a zapojil za ní. Jak vyřešit redukci na hadici z pračky, aby mi šla do odbočky připojit? Díky za rady.

Nový vstup pro pračku k sifonu
Nový vstup pro pračku k sifonu #2
Nový vstup pro pračku k sifonu #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pod tou vanou je toho nějak moc. Prodávají sifon k umyvadlu, který má odbočku pro připojení hadice z automatické pračky. Tam bych doporučoval tu pračku připojit.

hodnocení

Rád bych, ale umyvadlo dali tak blízko k vaně, že je ten husí krk rád, že se tam stočí (dělali to před lety jako rychlou opravu, za původní urvané umyvadlo)

Nový vstup pro pračku k sifonu #4

hodnocení

2x

Doporučuji koupit sifon k umyvadlu s odbočkou pro pračku. I výšková úroveň je daleko vhodnější, než připojení k sifonu pod vanou a navíc je to dobře přístupné.

doplněno 23.11.19 17:56:

Z té fotky je zřejmé, že je tam místa docela dost. Stačí jen ten husí krk táhnout pod tou šedivou hadicí. Okamžitě tam pak máte dost místa na ten umyvadlový sifon s odbočkou.

hodnocení

Ok, když odšroubuji tu hadici, tak mám přesně 92mm od půlky závitu k vaně (delší se mi tam nevejde), s tím, že musí být výstup do strany pro hadici. Našel jsem mezikusy, ale ty všechny se napojují v jednom směru a já potřebuji do strany.

berger*
hodnocení

2x

Poslední dobou jsem si oblíbil toto - koupelny-cz.cz/... - . Dá se s tím slušně čarovat a mohlo by to u Vás pořešit nejen problém s pračkou,ale i s tím husím krkem...

hop®
hodnocení

1x

Zaprvé bych vyhodil ten flexisifon od umyvadla a dal tam klasický nízký sifon a dolů pod vanu bych to dotáhl HT rourami.

Zadruhé, možnost připojení pračky pod vanu je reálná. Musíte mít ale z hadice udělaný oblouk nahoru, aby voda nevytékala samospádem. A pozor na rozměry, myslím že odbočka nebude DN32 ale DN40...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]