Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak topit?

Od: danielp odpovědí: 8 změna:
Dobrý den na chalupě mám staré vafky jezdím sem pouze na víkendy zeptám se jak topit mám je mít zaplé pořád nebo jen když přijedu děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vzhledem k ekonomickému aspektu je vhodné minimálně alespoň temperovat.

hodnocení

3x

Daniele, jelikož používám takové topidla, zastávám názor netopit. Po příjezdu zatopíte, na plné pecky a sálavé teplo dělá divy. Jen když pak otevřete skříň, vyskočí na Vás zima. Zítra je to již lepší.

Milane. Sálavé teplo je sice fajn. Jenže... Zdi jsou studené a než se do nich teplo natáhne, tak se odjíždí z chalupy domů. Jezdili jsme ke známe na chalupu, celý čas se tam samozřejmě netopilo, poněvadž tam byla kamna na uhlí. Po příjezdu v zimě se sice rozfajrovalo, sálalo to až běda, ale tepelná pohoda tam prostě nebyla, poněvadž ze zdí šel chlad. Byl to ten efekt lokomotivního kotle, kdy zepředu sálal žár, ale na záda táhlo. Přesně jak s tou skříní.

kenav

Aby mel clovek pocit tepla tak musi byt soucet teploty steny a vzduchu v mistnosti 36°C

ernie, je to věc názoru a zkušeností. Celý týden se zde netopí, až v pátek ráno synek zatopí a odpoledne po příjezdu tu je krásně. (pokud nezapomene). V sobotu jsou již stěny vyhřáté.

Opět radím něco, co mám vyzkoušené.

Proč bych měl topit od nedělního podvečera až do pátku? Na jakou teplotu temperovat?

S ohledem na neekonomický provoz topidla vaw, bych zatopil až po příjezdu. Souhlasím s Milanem. Také bych ale uvažoval o výhledové změně topidla.

hodnocení

2x

Proč topit myším? No, když na to máte ..

Jediný důvod je ochrana vodovodu proti zamrznutí - pokud ho nevypouštíte. Ale i na to jsou levnější metody.

hodnocení

1x

Přidám svojí zkušenost temperováním a vubec zaplem topení v jakékoliv nepřítomnosti je blbost a vyhazování penez.Až do před lonska jsem dle rad "expertu" a "odborníku" topil systemem temperováním a nevypinanim topení v případě nepřítomnosti.Pak jsem si řekl vyzkouším varinatu o které si myslím že je prostě lepší.Jak opustíme dum okamžitě vypínáme topení ! Někdy je to pul dne,nekdy do večera,nekdy i do druhého dne.Prostě jak jsme pryč netopí se.Taky pro koho...Přijde se domu hned se zapne topení a než se rozkoukáme a svlékneme už je to ok,...

Uspora topení tímto systémem oproti rokum minulým je ted 2 roky opravdu znatelná ! až jsem byl fakt překvapen jestli nebylo špatné vyučtování...

Takže pro tazatele na chalupě 5 dni kde vubec nejste bych o nějakem temperování ani nepřemýšlel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]