Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možnosti vytápění v posledním patře v SVJ

Od: mice odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

bydlím v posledním patře, topení hučí neustále posledních pár let. Po ukončení topné sezony volám na PTAS a žádám o manuální vypnutí - každý rok, jinak by hučelo i v létě. Představenstvo SVJ se mi vysmívá a tvrdí, že to není pravda a že si stěžuji jen já a nechali si na schůzi odsouhlasit, že s tím nic dělat nebudou. Situace se změnila tento měsíc. V koupelně zvučí stoupačka tak intenzivně, že je to slyšet po celém bytě /zvuk protékající a kapající vody/. Opět si nikdo jiný nestěžuje. Oprava v nedohlednu. Mám toho už opravdu dost.

Nevíte, jestli je možné se nechat "odříznout" od ústředního vytápění? Jaké jsou možnosti individuálního vytápění, aby člověk nezaplatil majlant? Teď mám náklady na topení a TUV cca 14.000,- ročně.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Už jste je pozval, aby si to poslechli?

Nelze se odříznou od topení, jak si myslíte. Je to moc složité.

hop®
hodnocení

1x

Možnost nechat se "odříznout" je, ale záleží to na podmínkách a stanovách konkrétního SVJ. Pokud to SVJ odsouhlasí (o čemž vzhledem k tomu co popisujete pochybuji), tak bude nutné na vlastní náklady odříznout a zaslepit původní topidla, a také dle podmínek sdružení patřičně zaizolovat a zakrýt stoupačky v bytě, aby nedocházelo k úniku tepla ze společného zdroje.
Myslím ale, že by bylo lepší odstranit příčinu problému, než odstraňovat důsledky.
A asi byste neušetřili ani finance vlastním topením a ohřevem TUV...
Držím palce...

doplněno 21.11.19 07:11:

Ted jsem si uvědomil, pokud jde o poslední patro, asi byste musel zajistit i možnost odvzdušnění stoupačky...

hodnocení

0x

Stupačky topení nebo TUV? U špatně propojené TUV a cirkulace může dělat problém odvzdušnění (zvuk protékající vody)

krtek*
hodnocení

0x

i kdyby se Vám podařilo topení odříznout stejně byste se nevyhnul platbám za společné topení...kdysi jsem to řešil..také jsem chtěl mít vlastní topení a kotel...

jinak společenství si nemůže odsouhlasovat takové kraviny...je spousta věcí, které si lidé myslí, že na schůzi mohou ovlivnit, ale opak je pravdou (např.zamykání vstupních dveří po nějaké hodině večerní)..takže bych byl neodbytný a řešil to přímo se správcem topného systému...a předsedovi bych asi se zvýšeným tónem oznámil, že pokud to nebude řešit, tak že z toho vyvodím důsledky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]