Nejste přihlášen/a.
Zdravím, koupil jsem 2,5kg mraženého masa. Potřeboval bych z toho tak jedno kilo. Je nějaká cesta jak to rozdělit? Když to rozmrazím, dá se pak ten zbytek zase zmrazit? Děkuji.
Jednou rozmrazené se zásadně znovu nezmrazuje - to pro příště. Rozmrazte všechno, zpracujte a dejte zmrazit hotové jídlo. V nouzi nejvyšší lze použít např. elektrickou pilku, ale docela si naděláte.
Ještě bych dodala pro příště: maso před zamražením dělím na kusy/kousky/plátky tak, jak přepokládám spotřebu. Jednotlivé části/vrstvy odděluji folií (mikrotenový sáček), jde to pak snadno odloupnout.
Mražené maso jde jednoduše dělit asi jen pilou. Často jsem to dělávál naší bývalé kantýnské - mražené kuře chctěla často rozpůlit, normálně jsem to řízl na pásové pile. Chápu, že ne každý má doma pásovku, ale stejně dobře to jde i třeba ocaskou.
JJ. Já takhle dělil guláš. Zmrzlé maso i s omáčkou. Bylo toho moc, takže rozpárat kelímek, přeříznout vejpůl, půlku do mikrovlnky, druhou v pytlíku zpátky do mrazáku.
To s tou pásovkou mi připomíná: Jak naučit psa mňoukat? Snadno - za dva dny. Po dvou dnech vyjmeme psa z mrazáku, zapneme cirkulárku a "mňaaaau"
Když už mám flák zmrazaného masa v množství vyšším, než malém, tak to normálně dám na pár minut do MW (idálně do "polozmrazena") a pak si nožem, nejlépe pilovým, můžu odříznout menší části. A pak ty menší díly odděleně hned šup do mrazničky). Ujišťuji všechny, že jsem nikdy nezaznamenal nějaké změny v kvalitě a chuti.
Ono až tak nejde o chuť, jako o čas strávený v nejmenší místnosti bytu. Uvedeným způsobem si rezervujete místenku na několik dní.
Pokud už maso povoluje, mění se tam teplota a nastartovává se tam proces bakterií, které byly dosud zmrazené s masem. I když se maso úplně nerozmrzne, tyto pochody už tam jsou a opětovné zmrazení je docela risk. Je to jako byste zmrazil pokrm, třeba omáčku a pak jí ohřál a pak by zbyla a znovu jí po vychladnutí zmrazil. Taky nevhodné ze stejného důvodu.
Jde o to, jak je ten kus masa silný. Já jsem ho jednou vzala i s fólií sekerou ve dřevníku na špalek a jednou ranou rozdělila. Díky té fólii nebyly nikde ani ty "piliny"... Ale je fakt, že pokud by byl ten kus hodně vysoký, asi bych se podruhé do stejného místa netrefila. Ale stejně už je ma odpověď asi pozdě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.