Nejste přihlášen/a.
Před nějakým časem jsem zde řešil problematiku nákupu porcelánového nádobí. Ještě jsem se tedy nerozhoupal, ale už prostě budu muset něco koupit. Ale ještě jsem se chtěl poradit, jestli by nebylo lepší koupit ty talíře skleněné a proč je ve skle podle mého průzkumu mnohem horší výběr (například nikde nemůžu najít průhledné modré talíře). Umělou hmotu nechci, to bych si připadal že kempuju ..
Myčka/mikrovlnka samozřejmost ..
v IKEA mají bílé skleněné, proč ne barevné? Možná proto že obsahují kovové přísady a to se zase moc nekamarádí s mikrovlnkou
Máte-li myčku jsou skleněné super, nemáte-li myčku jsou na H. IKEA Brno-průhledné a růžové, včera a taky bílé ale sklo ani porcelán to není. Výběr z více tvarů.
Liduš: To je zajímavé. Myčku mám, ale nevyužívám, protože po většinu roku jsem sám. Proč je ruční mytí špatně? Poškrábe se to?
Umýváte a leštíte a stejně to není ono, s mytím a sušením v myčce jsou talíře a sklo jako nové.
ra252: jo proto ten dotaz na myčku. Tak to by se v tom případě měly u mě skleněné talířky dobře .. Čekala by je pouze houbička a jar ..
Měla jsem skleněné, průhledné šálky na kávu a čaj. Už je nemám, darovala jsem je na charitu i když byly moc pěkné. Z myčky byly perfektvní, ale u ručního mytí bez precizního leštění vypadaly jak špatně umyté, samá čmouha, nevzhledné. Prostě je nelze umýt v ruce i když s jarem a nechat uschnout. Byla to další práce navíc.
Jo - už to chápu. Z myčky je opravdu nádobí samý lesk - blesk. No, ale .. třeba na to je nějaký postup, jak toho docílit chemickou cestou i v případě ručního mytí, každopádně to by asi bylo na samostatný dotaz. Jako jasně, že půjdou do myčky - minimálně po převzetí, a pak občas při větším provozu, ale určitě ne po každém použití.
Ne
Zkouším si představit různá jídla na skleněných talířích. Při představě sladkých jídel, třeba kynutých knedlíků nebo bavorských vdolečků, se mi to zdá chutné i docela lákavé, ale dost se mi příčí představa guláše, VKZ a podobných těžších masitých jídel na skle.
Kupte si na zkoušku dva talíře, párkrát z nich poobědvejte a poznáte, jestli nejsouy úvahy o skleněných talířích jen úlet.
Není sklo jako sklo, nemusí být čiré a že je to sklo a ne porcelán možná ani nepoznáte. Jen podle tloušťky a případně váhy.
Zásadně bych si skleněné talíře nekoupila. Máme nějaký podnos, větší talíř pak na cukroví, misky na pohár ev. salát. apod. Do kuchyně praktické, bílé. Aby nebyl problém s mikrovlnkou, myčkou event. atd. Nedívejte se na to, co Vám vychvalují, spíš na praktické užití. Chtějí prodat, tak nabízejí. Klasický porcelán Vám udělá tu nejlepší službu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.