Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WC rychle splachuje

Od: ji* odpovědí: 3 změna:
Prosím o radu. WC strašně rychle splachuje. Nádržka je umístěna přibližně ve dvou metrech. Po zatáhnutí za provázek se přibližně za dvě sekundy vyprázdní. A splachující voda vystřikuje i z WC ven. A je pokaždé mokré prkénko. Dá se vypouštění z nádržky nějak redukovat aby to nebyl takový sešup.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

6x

Já bych to bral spíše jako plus, až na to vystřikování vody ven. Takové ty moderní "kombi" nespláchnou skoro nic. Ale dalo by se to regulovat třeba clonkou nebo gumovým špuntem v nádržce, s vyvrtanou dírou. Chtělo by to trochu experimentovat. Jiné řešení by bylo udělat z nedostatku přednost - setrvat po spláchnutí na trůnu a rázem máš i bidet. Dva v jednom. *ua*

gumid
hodnocení

2x

Nádržku umístit na WC, aby neměla takový spád jako teď, když je nahoře s 2m trubkou.

Zkuste vyregulovat hladinu plováku, aby bylo ve WC méně vody.

Taky záleží na typu mísy, zda je to taková ta stará s takovou teráskou na hovn... a nebo tak dnešní jen díra se sifonem.

Nebo zmenšit průřez propojovacího potrubí (klesne průtok).

ji*
hodnocení

Díky za radu. Odpojil jsem odvod vody z vrchní nádržky. Výpusť z nádržky do trubky má tvar trychtýře V poměru výpusť asi7 cm a trubka vedoucí k záchodu asi 4 cm. Vyrobil jsem si z pet láhve takový trychtýřek a ten natlačil do výpusti. Tím jsem zmenšil průřez u výpusti na velikost hrdla pet láhve. Vše funguje jak má . Voda teď odtíká pomaleji a nežuchne naráz. Ale pozvolna. Děkuji moc .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]