Zdarec, chtel bych se vas poptat na vas nazor. Mam v pronajmu v praze garsonku a pres internat a stranku spolubydleni jsem sehnal holku, ktera tam bydlela. Hledala neco narychlo. Majitelka vsechno vi, zadny problém. Chtel jsem ji pronajmout byt pres tyden s tim ze ja tam budu s ni o vikendu. Bydlela tam 14 dnu a slibila me, ze tam vydrzi 3 mesice, alr zacala si rozkazovat co muzu a nesmim a chtela celou smlouvu na sebe. Smlouvu (dodatek pro ni) zatim majitelka nemela, je dost pracovne vytizena, s majitelkou jsme ale byli domluveni, ze smlouvu dostane.( je napsana na me, ona jen mela dostat dodatek ). Ona se ale druhy tyden v patek sebrala a odesla a kdyz jsem ji volal, ze by mohla zaplatit, tak se vymlouvá, ze me to nema kdo dosvědčit. Rikam si, opravdu svi**. Mam nejakou moznost z ni dostat penize , kdyz mam na ni adresu?
Jestli jsem to správně pochopil, tak od ní nemáte nic podepsané, takže na ní absolutně nemáte žádnou páku a vše to může být max. v rovině tvrzení proti tvrzení. Co vám mezi čtyřma očima naslibovala, to je vám jako důkaz úplně k ničemu. Sorry, ale tohle je boj s větrnými mlýny. Berte to tak, že jste 14 dní pohostil nějakou vychytralou vyžírku a budiž to ponaučením pro příště, že vždy na všechno papír předem. Ještě můžete být rád, pokud vám něco neukradla.
Vy máte nájemní smlouvu s vlastníkem bytu. Pro uvedenou slečnu můžete pouze Vy napsat podnájemní smlouvu. Majitelka domu, nemůže napsat na stejný byt dvě nájemní smlouvy. Dodatek myslíte jaký?
Bohužel, nic jste nesepsal, nemáte na základě čeho požadovat podnájem. Nemáte žádnou páku na slečnu, aby Vám cokoliv dala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.