Nejste přihlášen/a.
Shrnovačky jsou naprd, stejně většinou zůstanou navždy rozhrnuté a jen zužují průchod.
Sice s větším stavebním zásahem, ale asi nejlepší jsou zasouvací dveře do pouzdra, Jako firma odebíráme pouzdro od firmy JAP ( schodyasyn.cz/... pak se jen osadí obložkovými zárubněmi a dveřmi. Samotné pouzdro lze zazdít do niky, která vznikne vybouráním části zdi, anebo lze přisadit ke stávající zdi a obložit SDK. Je to sice více práce a větší investice, ale vypadá to bezvadně a je to nafurt.
Pak jsou i systémy, kdy posuvné dveře jezdí souběžně se zdí na liště, tam je však problém s utěsněním zavřených dveří (průvan, hluk...)
@zajda: Ideální by bylo nad dveře zazdít dva dvoumetrové "vingly", stávající futra vybourat i s kusem zdi, aby pouzdro jakoby pokračovalo zároveň se zdí. Je to běžné řešení, a asi nejelegantnější, protože ve výsledku dveře neubírají žádný prostor. Daň za to je bordel z bourání a práce se začištěním.
Pouzdro by šlo i přisadit ke zdi, s patnáctkou není žádný problém, samotné pouzdro je kotveno především do země a je samonosné.
Samořejmě, je lepší déle přemýšlet, než něco zbrkle udělat a pak zjistit, že jsme vyhodili prachy za něco, co vlastně vůbec nevyhovuje...
Asi tak - Hopovo řešení je nejdražší,nejpracnější,největší bourání,ale je i nejlepší a nejefektnější... To pouzdro jde i do zdi tlusté 10cm,ale tuším tam už je nějaké omezení typu dveří. Posuvky před stěnu jsou fajn,nevýhoda je /ne/těsnost,futra můžete nechat,zbavit pantů,natřít. Já bych je vyřezal a udělal čistý průchod. A běžně posuvky věšívám na ytong 75mm,toho bych se nebál.
@berger Ano, je tam omezení, do užšího pouzdra nelze osadit prosklené dveře, protože by se rámečky skel nevešly do obložek.
Ty rámečky,ano,nemohl jsem si vzpomenout,co tam bylo. Pro Zajda888,ještě,pokud řešíte peníze a pokukujete po pouzdru - mám docela slušnou zkušenost s pouzdry Alvelis a cenově jsou o dost levnější,než JAP. I když,při poslední akci investor s cenovou nabídkou alvelisu nakráčel na JAP a náhle se alvelisu dokázali velice těsně přiblížit...
Pokud stále trváš na tom, že nechceš malovat, tak přes futra třeba OKZ a na zeď z jedné strany nainstalovat posuvné dveře, nicméně já bych tohle řešení nechtěl, to bych radši vymaloval...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.