Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Díra za závěsným WC

Od: sorriso odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

dokončili jsme rekonstrukci WC. Zjistila jsem, že za závěsným WC je v obkladu viditelná díra, která je dle řemeslníka normální a zasilikonuje se. Domnívám se, že takto to prostě být nemá, a i když se díra zasilikonuje, bude místo nevzhledné. Prosím o radu, abych mohla urgovat opravu a měla argumenty tzv. v ruce. Je opravdu toto normální, nebo se jedná o zfušovanou práci? Děkuji

Díra za závěsným WC

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli myslíte to černé na fotce, tak to normální není. Je to špatně zaměřený a uříznutý obklad. Trochu by to mohl napravit nějaký světlý tmel.

gumid
hodnocení

2x

Normální fušeřina a rada fušera zasilikonovat?

Opět použít bílou spárovací hmotu, jako je všude mezi obklady.

petan86*
hodnocení

2x
To je zespodu? Snad to nepůjde vidět nebo jo?
Samozřejmě měl to mít lépe vyměřeno.
Sice oprava není zas až tak náročná, ale osobně bych to asi neřešil.
sorriso
hodnocení

Je to nad wc, tudíž viditelné.

hop®
hodnocení

2x

Reklamovat. Je to evidentně špatně vyměřený řez obkladu. K vestavným modulům se dodávají stavební záslepky, které jsou kónické, a při řezání obkladu je nutné říznout obklad napřesno k horní záslepce splachovací trubky, případně záslepku mírně vyhnout směrem dolů. Pokud tam obkladač nechá rezervu, tak už otvor nepřekryje mísa. Ucpávat to silikonem je prasárna, silikon se bude propadat, s nadsázkou se do té díry vejde několik kartuší.

berger*

Já furt přemýšlel,kde to je a jak se to vlastně stalo. Až Váš příspěvek mi to vysvětlil. Jasně,je to na horní hraně mísy,asi předělat...

hop®

@berger: Tam je to opravdu natěsno, náš obkladač už to zná a dává si na to pozor, hlídá si i jestli mu tam nějak nešikovně nevyjde spára nebo malý dořez. Pokud jsem nucen spolupracovat s "cizím" obkladačem, vždy ho před tímto důležitým detailem varuji, ale stejně často po nasazení mísy přijde prů*er a obkladač to musí předělat.

berger*

Jj,máte pravdu. Já ty montážní záslepky vždy uříznu flexou,potom je vytahuji kleštěma. A díru řežu vykružovákem. Jednou se mi to také stalo,ale to zákazník přitáhl designovou mísu,která byla nižší,na infarkt...

hop®

@berger: Když dělám obklady sám, tak záslepku vyhodím, na naměření si vezmu tu trubku, která tam potom bude a říznu to flexou natěsno shora. Pak tam nacpu kus hadru, anebo to nechám volně a při montáži mísy jen lehce očistím těsnění.

berger*

Teď už plkám,ale chtěl bych vidět výraz toho řemeslníka,když odřezával tu odhlučňovací podložku /pokud tam teda je/ a nůž mu zajel dovnitř... Slyšet bych ho asi radši nechtěl...*alene*

hop®

Tuto situaci občas jako instalatér zažívám. Když ze svého hlasitého monologu vynechám sprostá slova, tak vlastně mlčím... *smich*

sorriso
hodnocení

Děkuji mnohokrát za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]