Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dokončili jsme rekonstrukci WC. Zjistila jsem, že za závěsným WC je v obkladu viditelná díra, která je dle řemeslníka normální a zasilikonuje se. Domnívám se, že takto to prostě být nemá, a i když se díra zasilikonuje, bude místo nevzhledné. Prosím o radu, abych mohla urgovat opravu a měla argumenty tzv. v ruce. Je opravdu toto normální, nebo se jedná o zfušovanou práci? Děkuji
Reklamovat. Je to evidentně špatně vyměřený řez obkladu. K vestavným modulům se dodávají stavební záslepky, které jsou kónické, a při řezání obkladu je nutné říznout obklad napřesno k horní záslepce splachovací trubky, případně záslepku mírně vyhnout směrem dolů. Pokud tam obkladač nechá rezervu, tak už otvor nepřekryje mísa. Ucpávat to silikonem je prasárna, silikon se bude propadat, s nadsázkou se do té díry vejde několik kartuší.
Já furt přemýšlel,kde to je a jak se to vlastně stalo. Až Váš příspěvek mi to vysvětlil. Jasně,je to na horní hraně mísy,asi předělat...
@berger: Tam je to opravdu natěsno, náš obkladač už to zná a dává si na to pozor, hlídá si i jestli mu tam nějak nešikovně nevyjde spára nebo malý dořez. Pokud jsem nucen spolupracovat s "cizím" obkladačem, vždy ho před tímto důležitým detailem varuji, ale stejně často po nasazení mísy přijde prů*er a obkladač to musí předělat.
Jj,máte pravdu. Já ty montážní záslepky vždy uříznu flexou,potom je vytahuji kleštěma. A díru řežu vykružovákem. Jednou se mi to také stalo,ale to zákazník přitáhl designovou mísu,která byla nižší,na infarkt...
@berger: Když dělám obklady sám, tak záslepku vyhodím, na naměření si vezmu tu trubku, která tam potom bude a říznu to flexou natěsno shora. Pak tam nacpu kus hadru, anebo to nechám volně a při montáži mísy jen lehce očistím těsnění.
Teď už plkám,ale chtěl bych vidět výraz toho řemeslníka,když odřezával tu odhlučňovací podložku /pokud tam teda je/ a nůž mu zajel dovnitř... Slyšet bych ho asi radši nechtěl...![]()
Tuto situaci občas jako instalatér zažívám. Když ze svého hlasitého monologu vynechám sprostá slova, tak vlastně mlčím... ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.