Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Potřeboval bych poradit se stavbou zděného podstavce pod akvarium.Představoval bych si něco jak je na obrázku s tím,že akvarium je o něco menší než podstavec (má 80 délku,35 šířku a 40 výšku).Stojny jsem myslel udělat např. z Ytongu či něčeho jiného ale nevím co použít jako horní desku.Jeikož jsem chtěl něco zděného tak mě napadlo použít dvě hurdisky do kterých bych nastrkal dráty do betonu a následně betonem díry zalil.Další beton by přišel nahoru .Myslíte že by takto postavený "stolek" akvarium udržel?Děkuji
Podlaha to unese z toho strach nemám.Co se týče železa tak to nechci a proto píši zděný.Se dřevem a dřevotřískou nechci mít nic společného.Doteď jsem měl z tohoto materiálu stolek určený přímo pod akvarium (mých rozměrů) a po čtyřech letech se horní deska 25mm (celá laminovaná a v suchu) prohnula o 6 mm.Zatím to prohnutí bere silná pěnovka pod akvariem ale nechci čekat jak dlouho to ještě vydrží.
Tak nakonec jsem se rozhodl že boky udělám z ytongu šíře 25 cm a zadní stranu ze 7,5 cm.Na to dám na délku 4 úhelníky zhruba z 5-ky materiálu mezi které přijdou 4 ytongové příčkovky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.