Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěli jsme vysekat staré obklady a dát tam nové, ale někdo nám poradil, že jde ty nové nalepit na ty původní. Je to vůbec pravda, a pokud ano, co je lepší. díky
Jestli chcete zednicky postup. tak vysekat a nalepit nové. Jestli prasácky tak obklad na obklad. Bud použít flexi lepidlo nebo v tubě např. Mamut.
Kachličky budou držet ve všech připadech dobře pokud dodržíte správny postup. Lepil jsem jak klasicky, tak prasácky a ve výsledku není patrný rozdíl. Jak dlouho to bude držet netuším, ale už jsem sundaval obklad z umakartu lepeny nějakym lepidlem z tuby a dolu se mu rozhodně nechtělo.
Jestli jde o komplet rekonstrukci tak bych vysekaval, jestli jde třeba o najemní byt s 50 ti letym obkladem, starymi rozvody apod. a jde jen o obměnu kachli aby to nevypadalo jak na ubytovně tak bych lepil obklad na obklad.
Moje zkušenost s lepením kachliček na kachličky je následující.Sice jsem nelepil velké plochy,spíše jsem dekoroval stávající bílé obkladačky barevnými a koupelnovými doplňky,jako háčky a držáky ručníků a mýdla.Vše jsem s úspěchem nalepil normálním sanitárním silikonem,jen body po ploše.Za dvě hodiny už to drželo líp,jako původní lepidlo.Jen je nutno na chvíli kachlík zafixovat.
JABRAKA
Samozřejmě.Dokonce jsem si dovolil silikony uvádět na český trh.Z výzkumu do poloprovozu(.Kolín)
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.