Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Měl bych dotaz ohledně zateplení klenbového stropu v půdním prostoru (70 m2). na dříve nevyužité půdě by měli vzniknout čtyři pokoje. Prostor pod klenbami je vytápěn. Na klenby příjde dřevěný strop.Moje otázka zní, čím zateplit (vyplnit) prostor mezi klenbou a nově vzniklou podlahou? Napadl mě liapor, ale po propočítání spotřeby kolem 17 m3 už se mi to moc nezdá cenově.Stačila by rozmotat vata v určité tloušce? A jak s parozábranou? Musí se vkládat? Děkuji za věcné odpovědi.
Stejně jako miso jsem asi nepochopil Váš požadavek. Dole je vytápěná místnost a nahoře rovněž? Nebo dole je chlad (jak velký) a nahoře je teplo?
Dobrý den,
Ano, místnosti pod klenbami i místnosti nad klenbami budou vytápěné, ale s různými teplotami. Pod klenbami cca mezi 16-18 stupni, nad klenbami 20-24 stupni. Dřevěná podlaha nad klenbami bude tvořena trámovým roštem, na něj prkna a skladba pro podlahové topení. Jedná se mi, čím a zda-li vůbec vyplnit prostor mezi klenbou a prkenným záklopem.
Díky
Podobný případ jsem řešil na půdě chlévů.Dutiny nad klenbami jsem zaplnil starými sklenicemi,a zarovnal pískovým zásypem.Na to položil trámy a podlahu z fošen.Zásyp je pevnostně dokonalý,schválil mi to i známý statik.Zatěžuje to klenbu minimálně a stenoměrně.Ekologicky se mi podařilo zlikvidovat 50 let starou skládku.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.