Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení klenbového stropu - podlahy

Od: lukin* odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

Měl bych dotaz ohledně zateplení klenbového stropu v půdním prostoru (70 m2). na dříve nevyužité půdě by měli vzniknout čtyři pokoje. Prostor pod klenbami je vytápěn. Na klenby příjde dřevěný strop.Moje otázka zní, čím zateplit (vyplnit) prostor mezi klenbou a nově vzniklou podlahou? Napadl mě liapor, ale po propočítání spotřeby kolem 17 m3 už se mi to moc nezdá cenově.Stačila by rozmotat vata v určité tloušce? A jak s parozábranou? Musí se vkládat? Děkuji za věcné odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ak bude priestor vykurovany pod aj nad, tak co chcete zateplovat?

hodnocení

2x

Stejně jako miso jsem asi nepochopil Váš požadavek. Dole je vytápěná místnost a nahoře rovněž? Nebo dole je chlad (jak velký) a nahoře je teplo?

lukin*
hodnocení

Dobrý den,

Ano, místnosti pod klenbami i místnosti nad klenbami budou vytápěné, ale s různými teplotami. Pod klenbami cca mezi 16-18 stupni, nad klenbami 20-24 stupni. Dřevěná podlaha nad klenbami bude tvořena trámovým roštem, na něj prkna a skladba pro podlahové topení. Jedná se mi, čím a zda-li vůbec vyplnit prostor mezi klenbou a prkenným záklopem.

Díky

nezateplujte, je to ztráta času a peněz.

hodnocení

0x
Než se autor vyjádří s upřesněním tak by mě to taky zajimalo. Dcera má cihelné klenbové stropy které ze spod předchůdci podbili prkny a rapoticí aby měli stropy rovné. Z vrchu se půda nevytápí. Jak zateplit a jak to bude s parozábranami. Moje představa je, že bych dával minimálně 20cm vaty a přes klenby napříč dát trámky 10x13 se záklopem aby to bylo částečně pochozí.

totak, musel bych to vidět, ale obecně.

Parozábrana co nejblíže na teplou stranu, tudíž zespodu. Pokud to již nejde, musí se zjistit tepelný odpor stropu. Pak by se položila parozábrana na klenbu, rozložíte vatu 20+10cm a položíte rastr pro novou podlahu, ale nesmí ležet na vatě.

páru ne ne ne*zed*starý dům chce dýchat

hodnocení

0x
Nojo z Pardubic bys to neměl na obhlídku daleko je to u Třebechovic. Zeťák stejně jezdí do panasonicu dělat takže by tě i přivezl a odvezl. Asi by to bylo nejlepší. Mladí se ale zatím rozhodují jestli dětské pokoje přistavit do stodoly nebo se bude dělat půdní vestavba. Až se dohodnou, možná se ozvu.
Omlouvám se za to tykání.. Vy vlastně zásadně všem vykáte.

Každý víkend jezdím Pardubice - Jaroměr, někdy i do Týniště. Klidně se ozvěte.

hodnocení

0x

parozábrana na klenbu?nevidím žádný důvod a myslím,že stejný případ se už tady řešil,zkus popátrat.

hanys, kam byste dal parozábranu Vy? Nebo nedávat vůbec?

jabraka*
hodnocení

0x

Podobný případ jsem řešil na půdě chlévů.Dutiny nad klenbami jsem zaplnil starými sklenicemi,a zarovnal pískovým zásypem.Na to položil trámy a podlahu z fošen.Zásyp je pevnostně dokonalý,schválil mi to i známý statik.Zatěžuje to klenbu minimálně a stenoměrně.Ekologicky se mi podařilo zlikvidovat 50 let starou skládku.

JABRAKA

Jardo, taky pamatuji, že jsi tam sypal skleněné střepy.

hodnocení

0x

myslím,že jabraka to vyřešil bez dalších problémů budoucích.je důležité nezastavit difuzi,mohla by se vlhkost začít objevovat v místech nečekaných.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]