Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych prosím poradit v nepříjemné situaci v které se již přes rok nacházím. Bydlíme s rodinou v baráku, který vlastníme a po nastěhování sousedky, která bydlí v baráku naproti přes silnici a neustále se baví volaním PČR a obtěžovaním mé osoby z různých důvodu, že třeba řežu dřevo v normální den např. v pondělí v 14:00 hod. nebo parkováním mých vozidel na obecním pozemku a nebo třeba to, že slyší, že hraju na bubny ve středu v 16:00 hod.i když žádné bubny nevlastním a nejsem si vědom toho, že bych měl třeba nahlas puštěné nějaké zařízení, které by jí mohlo rušit. Hlídka PČR u nás tento rok byla minimálně 10x a není to pro nás vůbec příjemné. Na vesnici se o nás povídá, že u nás je každý den PČR a vznikají tak různé fámy a dohady, co se u nás vlastně děje.
První problém je tedy to, že u nás na základě oznámení od sousedky neustále PČR zvoní a chce s námi řešit problémy na základě skutečností uvedených od sousedky. Chápu práci policistů, ale už znám skoro všechny hlídky, které na místním oddělní pracují a ani oni z tohoto nemají radost, každopádně mi bylo řečeno, že PČR musí přijmout všechna oznámení a ty následně prověřit. Po každé, kdy hlídka PČR byla na místě nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání.
Má otázka zní, je možné tohle nějakým způsobem zastavit? Nechat jí zaplatit výjezd policistů v případě, že se její oznámení nepotvrdí nebo na ní podat nějakou stížnost?
Další aktuální problém je, že si paní sousedka chce nechat postavit plot oddělující její barák od obecního pozemku (nyní je zde železný plot). Dnes jsem převzal dopis odeslaný paní sousedkou, která v něm uvadí, že chce realizovat svůj záměr plotu s právoplatným stavebním povolením spis zn. XXXXXX a žádá mě o odstranění zaparkovaných vozidel z obecního pozemku podél plotu který patří k číslu popisnému č. XX. V opačném případě bude vozidlo/a odtažena.
Má otázka zní, má právo nechat vozidla odtáhnout? Na obecním pozemku zachovávm průjezdnost a nebyl by to problém kdybych vozidla měl kam umístit.
Díky za veškeré odpovědi!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.