Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamna - komín 130 a 118mm

Od: mirekm* odpovědí: 7 změna:

Je možné napojit kamna (průměr komína 130 mm) na zděř do komína, kde je průměr 118 mm?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sollik*
hodnocení

2x

Možné to je, jen je potřeba zredukovat na průměr 118 mm hned za kamny ne až u komína.

h0042*
hodnocení

1x

maximálně bude blbě hořet,zkus a uvidíš.

hodnocení

1x

Ano, redukovali jsme kouřovod od krbových kamen a není problém. Zredukováno až ve zdi a hoří perfektně. Záleží hlavně na tahu komína.

hodnocení

1x

Ne,nemělo by se.Snížíte tah komínu a tím pádem i výkon kamen.Možná vám to čoudit nebude ale aby tady nebyl za chvíli dotaz "nehoří a kouří kamna"

doplněno 12.11.19 18:19:

berger:tady zase píší něco jiného;) kamnarna.cz/... ono záleží na více faktorech (výška tah komína,druh kamen,na jaký výkon pojedou...)

berger*

Njn,oni zvažují ideální případ... Šlo mi spíše o to,že když už redukovat,tak asi u kamen,ne někde ve zdi. Kdysi mě tu někdo seřval,že když nejsem elektrikář,nemám se montovat do elektriky,prý jen matu lidi. Takže asi radši počkám,až se ozve kominík...*smich*

berger*
hodnocení

1x

Tady,zdá se mi,vědí,o čem píší - kamna.astranet.cz/... . Pro Vás hlavně bod G...

mirekm*
hodnocení

Mockrát děkuji za odpovědi. MM

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]