Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezasychající barva

Od: jardacountry® odpovědí: 10 změna:

Chtěl bych se zeptat jestli náhodou někdo nenatíral něco s touto barvou viz foto. Barva je po třiceti hodinách stále lepkavá a neschne. Je to malá plechovka syntetické zlaté barvy na rámy obrazů. Barvu jsem koupil před týdnem v Bauhausu a vyrobena byla letos v létě. Aplikace štětcem přesně podle návodu bez ředění a v suterenní místnosti kde se topí a teplota je je tam okolo 20°C. V tomhle prostředí by musela být každá syntetika už suchá. Vůbec nevím proč to neschne.

Nezasychající barva
Nezasychající barva #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa*
hodnocení

0x

Nejdříve si zjisti, za kolik hodin barva syntetická zaschne. Pak se nemusíš ptát, že to ještě lepí. Není to to acetonka. Ta barva zasychá do druhýho dne. *hej*

hodnocení

Pane mistr, to mě napadlo hned jako první, nejsem nějaký začátečník který má poprve štětku nebo pistoli v ruce. Je tam napsáno 12 hodin. Je to už nejmíň šedesát hodin a barva furt lepí. Proto jsem se ptal jestli konkrétně s touto barvou někdo nedělal, jestli to není nějaká vadná série. Nechápu lidi vašeho typu kteří mají neodolatelnou nutnost se ke všemu vyjadřovat ačkoli o problematice většinou vědí CEP.

PS.Soudruhu pozdravuj na plenárce, tam si potykáte všichni rudý bratři a hvězdy stříkejte zasadně červenou acetonkou aby to hned uschlo a nenalepily se na to mouchy*smich*

hodnocení

0x

Zkuste natřít touto barvou jiný materiál.

hodnocení

Na plechovce trochu zůstalo a stejný, furt lepkavý.

Natřel bych kus dřeva, a došel reklamovat barvu a žádat vysvětlení. Pak uplatnit nutné náklady reklamace.

hodnocení

Zkusím pohledat paragon z Bauhausu, jestli jsem ho nevyhodil, tak to udělám.

figurek*
hodnocení

0x

měli jsme doma natěrače, kteří nám syntetikou natírali dveře. Základní barva uschla po několika hodinách, ale válečkem nanesený lak byl lepkavý ještě druhý den.

Vydržte, možná to tak má být. Na barvě jste viditelně nešetřil, možná že vám zasákla do hloubky a proto teď vysychá pomalu. Možná jste nejdříve měl použít nějakou naředěnou základní barvu.

hodnocení

0x

a co vlhkost v suterénu? V bytu to bude kolem 30-50%, ale v suterénu může být 70-80% a to pak schne podstatně hůř.

hodnocení

Ne tam je suchý vzduch, je to novější rodinný dům a i suteren se vytápí a kotel furt bere vzduch 200mm komín takže cirkulace tam je docela velká. Normální syntetika je tam druhej den absolutně suchá. Mám tam na zdi sušáky na prkna nebo palubky a všechno je druhej den suchý jak Martini.

jabraka*
hodnocení

0x

Zkusil bych to vytvrdit pomocí infralampy.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]