Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu.Jak se prosím nazývá přístroj-fréza na vybourání (zaoblených) kulatých přechodů stěna- strop?..ručně to jde velmi těžko a je to pracné.děkuji předem.
Tento oblý přechod stěna-strop se nazývá fabion. Taková zajímavost je, že fabiony nápadně často mívají rádius odpovídající poloměru láhve od piva. Když se takový fabion chce odstranit a nechce se to dělat za použití plochého sekáče, neboli majzlíku a kladiva, použije se již zmíněný u uverzální demoliční nástroj, hojně nazývaný "kango" s odpovídajícím nástavcem.
"...že fabiony nápadně často mívají rádius odpovídající poloměru láhve od piva".
To není náhoda, zedníci na fabiony skutečně používali dokonalý nástroj, který měl každý vždycky po ruce - pivní lahev. Dneska se fabiony už moc nedělají.
jen tak mimo a trochu ot ,na toto nebyl dotaz! Jsou i větší-tuhle jsem si na ně udělal z oranžové trubky na odpad o průměru 150mm.bylo to snad přes 200m a na Bertiných lázních jsem se setkal-opravoval fabion menší než pivní lahev.Jen tak mimo. Nejrozšířenější jsou ale opravdu na pivní lahev-navíc díky hrdlu se fabion lépe "projíždí a..
jestli je váš byt už zabydlený, zapomeňte na frézu. Práci s takovým aparátem psychicky prostě nevydžíte. Od frézy by vyletěl takový mrak prachu, že byste ho měl úplně všude, nahoře, dole, o patro níž, o patro výš, i v trenýrkách a v ponožkách v šuplíku ve skříni.
Ono stačí vzít korunku a stružit díry pro elektrikářské krabice. Vystružíte jednu a máte právě tak dost. Druhou díru už raději sekáte majzlíkem.
drážkovačka je něco jako flexa s tlustým kotoučem se kteroru se vyřezávají drážky pro husí krky. Abyste ji vůbec udržel, musíte ji přitlačit ke zdi. Proto má dost širokou dosedovou plochu. V rohu pod stropem je nepoužitelná. A hlavně jak jsem napsal výš, pro práci s drážkovačkou potřebujete skafandr, jinak budete zaprášený od hlavy po paty.
Drážkovačka není něco jako flexa s tlustým kotoučem-drážkovačkě je v podstatě flexa se dvěma kotouči!
Viz : gigamat.cz/...
Jinak profi nástroj téměř nepráší protože je uzpůsoben na minimalizování prašnosti a je napojena na stavební vysavač (tedy pokud majitel firmy není skrblík)
Dobrý den!
Před bouráním prošetřete, zda není ve fabionu uložený kabel elektroinstalace. Viděl jsem kabel k lustru vedený z vypínače nohoru do fabionu, pak kus fabionem a následně stropem k lustru. I kabel zásuvkového okruhu byl veden fabionem. Při provádění tak ušetřili sekání drážek v kamenném zdivu.
moc všem děkuji za rady a zkušenosti..ten radius není nijak velký..spíš to jde mírně do obloučku a jelikož chceme byt moderní a vše hranaté a rovné,tak se nám to nehodí.Ten nástroj už tu někdo napsal..tuším že uživatel "111", že by to byla drážkovačka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.