Nejste přihlášen/a.
Zdravim,kdysi jsem tu resil skladbu podlahy u pudni vestavby.Mam to vymysleno tak,ze dam Isover T-P 4 cm ve dvou vrstvach a na to krizem OSB 12 mm tez ve dvou vrstvach.Podklad je hruby beton prozatim nezjistene rovinnosti.Chci se zeptat,jakou nerovnost si muzu dovolit na vatu,popr. jestli by bylo mozne pouzit jako vyrovnavaci vrstvu Liapor v nejmensi zrnitosti ve vrstve max 2 cm.Muze byt?
Jen na místě lze rozhodnout, zdali vatu či liapor. Vata okopíruje nerovnosti, Liapor vše srovná.
Pak je jedno, na čem leží OSB desky.
Vatu uz mam doma,Liapor prozatim ne,ale myslim si,ze bez nej to asi nepujde,pokud mi ta vata i ve dvou vrstvach okopiruje nerovnosti
Prozatim to jeste nemam vyklizene a ocistene...kolik si muzu dovolit...5 mm,vic?Rovne to urcite neni
Ono jeste zalezi,jak to bude v jinych mistech, budou dva pokoje,pred kteryma bude chodba a chci,aby to bylo v jedne rovine,tudiz tedy srovnat cele,celkem to ma nejakych 55m2,coz neni tak hrozny
Tak jsem po roce opet zde.Hodil jsem na to laser,na celou plochu vyjde vyrovnani cca 2cm,coz je ok,tak jsem si objednal liapor frakce1-4.Jelikoz po roce jsem se zase dozvedel.ze krocejova izolace vhodna do max 5 cm,mel jsem v planu 8,tak nakonec dam na liapor jednu vrstvu 4cm,uvidim,jak mi vyjde vyska,kdyz tak bych jeste pridal 2 cm podlahoveho polyse.No a ted to hlavni,vrstva osb desek zustava na dvou do krize,chci se zeptat,jestli je lepsi jednotlive vrstvy slepit lepidlem a prosroubovat,nebo jestli je nutne davat mezi desky nejakou folii a prosroubovat.
Diky
Je vhodne pouzit xps do skladby mezi liapor a vatu?Potrebuji se se kladbou nepatrne zvednout,nebo bude stacit klasicky podlahovy polystyren EPS100?
Takze pero s drazkou neco jako Soudal Polyuretanové lepidlo na dřevo 66A nebo 67A,nevim a na plochu Duvilax LS 50?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.