Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítivost led panelů

Od: heterak® odpovědí: 2 změna:

Byl jsem v obchodeě a díval se na led panely. Srovnával jsem svítivost těchto panelů v souvislosti s lumeny.

Mohl by mně někdo vysvětlit několik věcí?

1. dva led panely o rozměrech 120x30cm. Jeden z nich 4000K,38W,4000lm . Druhý 4000K,40W,5500lm. Na první pohled od oka svítili naprosto totožným jasem.

2.Jeden panel 60x60cm 4000k 38W,4000lm. Druhý panel 60x30cm 4000K,28W,2600lm. Ten menší panel ale svítil znatelně více,přitom má ale o 1400lm méně.

Nechápu

To nemluvím o srovnání např.100W žárovky která má cca 1400lm s led panely viz výše. 100W žárovka vydá více světla než zmíněné panely,které jsou ve srovnání s panely bludičky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Neumím to vysvětlit exaktně, ale ty srovnáváš jas panelů a ne jejich svítivost. Porovnáváš je pohledem na svítící plochu a ne na osvětlenou plochu. Rozdíl ukážu na extrému. Co myslíš, že víc září laserové ukazovátko nebo 30W žárovka? Samozřejmě že ukazovátko, do něj se nemůžeš ani podívat. Ale co líp osvítí místnost? Žárovka. Pro osvětlení místnosti jsou rozhodující lumeny. Větší plocha se stejnými lumeny musí zářit míň, protože je světelný tok rozložen na menší plochu.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Fakt jsem nevěděl co říct, ale rumicek to tak nějak vysvětlil správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]