Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balkon zatekani

Od: sajry* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, prosil bych o radu, cca před 2 lety jsem opravoval balkon, kde byla původně dlažba, která ale rozmrzla. Vythal jsem ji a udělal nový beton na který jsem dal ve 2-3 vrstvách tekutinu letenku a na ni kamenný koberec. Bohužel po deštích se začaly objevovat mokré fleky od zatekani. Zajímavé je ze voda začíná vždy zatekat na stane od okapu a nikde jinde. Zkoušel jsem zatmelit všechny možné mezery, ale bohužel nic nepomáhá. Nakonec jsem si všiml ze voda zateka úplně za okapem, jakoby pod oplechováním ( přiložené foto). Prosím nemáte s tímto někdo zkušenost či praktickou radu jak to vyřešit aniž bych musel cely balkon zbourat a udělat nový.

Děkuji

Balkon zatekani
Balkon zatekani #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
A neteče to jen po okapnicce plechu nad okapem? Mrkněte za deště nebo lijte vodu ona občas voda dokáže při malém spadu a málem průtoku téct po spodní straně klidně kus do kopce a pak odkapavat na fasádu. Není to moc patrne z foto. Jinak s tou ipou ano pod beton se dává, zrovna tekutá lepenka se dává pod finální podklad, ale stejně pokud se voda dostane až k nim je problém. Vodě odpudive musí být už to úplně nahoře, jinak mráz dílo v nasaklem betonu dodělá.
sajry*
hodnocení

Nee z plechu to teče už do okapu, problém spíše bude, ze voda zatece asi nějak mezerou mezi plechem a novým betonem. Ikdyz jsem vše zasilikonoval, pořad to zateka. Jinak jsem postupoval podle přesně daného postupu dodaného výrobcem toho kamenného koberce.

hodnocení

1x

Jak máte vyřešený konec balkonu, spoj oplechování (okapnička) s tekutou lepenkou?
Zkuste dát foto.

Byla tekutá lepenka dělaná podle postupu? I s těsnícími pásy?

asb-portal.cz/...

sajry*
hodnocení

Mám toto oplechovani, na oplechovani je nový beton, na něm tekutá lepenka a ne něm kamenný koberec.

Ano lepenka byla dle postupu včetně rohovych pasu.

Balkon zatekani #3

jabraka*
hodnocení

0x

Potíž bývé nejen ve špatné hydroizolaci základního zdiva,ale také v malém spádu konečné podlahové krytiny.Na zakladu by měl spád 1 cm /metr už být v betonovém potěru.Pak přijde hydroizolac,obvykle IPA a pak lepidlo a dlažba.

JABRAKA

hodnocení

0x

Já vidím problém už v tom, že jste použil jen tekutou lepenku. Té bych nevěřil, že venku vydrží.
Položil bych klasickou lepenku a pokud je beton do spádu, musí to být OK.

Ta tzv tekutá lepenka se dává na podklad a na to by mělo přijít lepidlo a dlažba!

Myslel jsem to tak, že k tomu nemám důvěru, ač je to schválené výrobcem.

sajry*
hodnocení

Bohuzel, to už teď také vím, ze jsem měl dat buď IPU nebo nějakou fólii pod beton.

petan86*
hodnocení

0x
Ahoj, já bych to vyčistil , možná předtím trochu zbrousil, ale opravdu jemným smirkem. Následně povysavat popř. Vyfoukat stlačeným vzuchem a plochu odmastit. Potom bych to prolil celé epoxidovou pryskyřicí. Plocha se zaceli, bude lepší na údržbu ale bude to asi víc klouzat.
Toto bych zkusil já, ale netvrdím že je to zaručený postup.
sajry*
hodnocení

tuto variantu mám v zásobě, až mi dojdou všechny možnosti. Ještě mi poradili klempiri, ze by to šlo i s klasickou penetrace , ta by měla řeky vytvořít vodotěsny povrch.

Klasická penetracwe? to jako duvilax?pak se s tímto klempířem nebavte a najděte lepšího co takový nesmysl nebude říkat! Pokud chcete ozvěte se dodám podklady jak se toto má provádět!

hodnocení

0x

Nezatracoval bych tekutou lepenku, ale spíše se zaměřil na toto:

Nakonec jsem si všiml ze voda zateka úplně za okapem, jakoby pod oplechováním

Musíte zjistit pravdu, kudy to teče.

sajry*
hodnocení

Zkouším to sledovat, ale stále na to nemůžu přijít *zed*

co obarvit vodu a zkoumat?

Nebo pozvat někoho, kdo to prohlédne jiným okem, nežli Vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]