Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jistič na 2,5 mm2 vodič

Od: tatrman odpovědí: 10 změna:

Ahoj

Potřebuju zapojit starou co svářečku na 230v,jenže při větší žátěži mi shazuje jistič...

Stávající jistič mám 16A (béčko),potřeboval bych tedy vyměnit za 20A.

Kabel od jističe je cca 8-10 m,uložen pod omítkou.Pokud to prohodim,stane se půser?

Díky za radu :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teoreticky ne, ale nejdřív zkuste 16 A (C). Měl by stačit.

Charakteristika C znamená, že na startu přístrojů reaguje pomaleji. S proudovou zátěží to nemá nic společného. To znamená, že jistič je stále 16A a při trvalém přetížení stejně vypadne.

Však ano, třeba se jedná jen o špičkové proudy.

tatrman
hodnocení

No bojim se,že to bude furt vyhazovat,protože to vyhazuje už sotva na poloviční výkon (zapomněl jsem zmínit)

Ale zkusit to můžu...Podle tabulek píšou že 20A jde a v jiný tabulce.že zas ne tak já nevim..:D

Díky za radu :)

gumid

Stávající jistič už bude unavený a citlivý (stářím se to děje). Jde jen o špičkové proudy. Dej 16 C

Charakteristika C neznamená zvýšení proudu, ale zpoždění reakce jističe při krátkodobém přetížení.

hodnocení

0x
Použít 20A jistič je bych řekl asi na hraně při této vzdálenosti začni 16c optimálně renomovaného výrobce Eaton Schrack a pod...
Jaký svářecí stroj připojuješ do sítě?
tatrman
hodnocení

Hele je to stará Electra Beckum 120

tatrman
hodnocení

Tak jsem dal 16C A je to lepší,na nejvyšší výkon to sice nejde ale takhle mi to bohatě stačí.Děkuju ! :)

hodnocení

0x

Na štítku by malo byť napísané,aké istenie potrebujete pre zváračku.Či taký istič múžete dať,tak to záleží od vašej elektroinštalácie a hlavného ističa.Tu som našiel niečo podobné a istenie má 25 A.

ebay-kleinanzeigen.de/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]