Nejste přihlášen/a.
Onehdy u nás hodně pršelo (asi nejen u nás) A měla jsem mokro v botách... Pradávné řešení mé prababičky bylo, nahřát pecky z třešní a teplé je nasypat dovnitř bot. Třešňové nemám, ale meruňkové ano. Jsou takové drsné, Ale snad by to nemělo být na překážku věci... Váš názor?
ještě starší řešení : do bot nacpat zmačkané noviny, pár hodin počkat, nacpat jiné zmačkané noviny, pár hodin počkat, noviny vyhodit a boty nechat do vyschnout do rána.
Dalo by se to realizovat tak,že se několik novinových listů ohřeje v troubě a namuchlané nacpou do bot.Jednak se vnitřek ohřeje,jednak se rychle vysuší.Místo pecek by se daly nasypat drobná kamínky.
JABRAKA
Kamínky leda tak vápenec, jinak to je pitomost, nejde až tak o teplo jako o nacucání vlhkosti do pecek... Výborný na sušení je "teplouš" Meruňkový pecky by měly fungovat podobně jako třešňový, akorát mají ostré hrany...
Moje šumavskà babička dávala do studené postele nahřátou střešní tašku...a já teď dostala nápad: keramzit, takové ty kuličky pro hydroponické pěstování pokojovek. To by mělo dlouho sálat teplo.
Odjakživa používám noviny čím obyčejnější papír tim líp saje.A moje rada jak nejlíp ošetřit kožené boty.na vojně jsme to používali na kanady-rozehřát krém ,bud´vevodní lázni nebo přímo nad plamenem -bacha krém hoří-a tím boty napustit.jestli jsou boty černé tak se stále prodává krém ve vysokejch plechovkách jako sme fasovaly na vojně.Tenhle postup je tutovka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.