Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Past na zloděje

Od: anakonda* odpovědí: 13 změna:

Kamarádovi někdo ukradl ze stavby kolečko,nemá zatím plot, pořád jsme si říkali,jaká jsme super vesnice, že se tu nekrade...Mám také kolečko,ale je rozbité,takže ho můžu obětovat, napadlo mě , že ho tam zase nastražíme,ale chtěla bych udělat něco,aby měl zloděj památku.Poraďte.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud chcete něco nastražit, tak nanejvýš fotopast.

hodnocení

3x
Nedoporučuju, budete ještě potahováni u soudu za nějakého krypla. Ale chápu, taky mi nedávno vybrali sklep...

hodnocení

3x

Před pár lety přeskočil zloděj dřevěnou ohradu kolem stavby a spadl do jámy s vápnem. Problémy měl majitel, jáma nebyla zakrytá...

A není to tak dávno, kdy zloděje skrz dveře postřelil samostříl, nastražený uvnitř chaty, když se je snažil vypáčit. Majitel chaty byl obviněný z nedovoleného ozbrojování a pokusu o vraždu (byly toho plné noviny). Myslím, že nakonec dostal milost.

Nehledě na to, že zloděj už kolečko má, proč by kradl další? *zed*

doplněno 05.11.19 14:32:

Tohle si přečtěte.

72mona3*
hodnocení

2x
Myslím, že zloděj již jedno funkční kolečko má, další nepotřebuje;)
Příště si "vypůjčí" něco jiného.
Pasti nedoporučuji, maximálně třeba jen smradlavé. M.
anakonda*
hodnocení

To je nápad! Děkuju. Taky mě napadlo, že to vždycky večer napatlám nějakou barvou ,ale nějaké kakáníčko nebude špatný.Mimochodem,kdo ukradl jedno,ukradne i druhý,i když ho nepotřebuje.Kradou lidi,kteří potřebují peníze a dál to prodávají.

smode*
hodnocení

2x
To mi připomnělo zloděje který si přišel na stavbu pro vrtačku, byl přistižen otcem se synem, chycen a odveden na policii. Tam byl v podstatě ihned propuštěn protože otec se synem nemohli dokázat že je vrtačka jejich. Další den si přišel na stavbu pro další nářadí, chytl ho na schodišti syn, omlátil mu hlavu o betonovou stěnu a dodal: "..a teď dokaž že jsem ti to udělal já!" Bylo po problému. Já tohle nedoporučuji, na druhou stranu počítejte s tím že všechna radikální účinná řešení jsou "politicky nepředstavitelná".

mak*
hodnocení

0x

Bohužel v naší "svobodné zemi" budete mít památku v trestním rejstříku spíš vy. Kamarád nemá plot, tedy pachatel nemusí překonávat žádnou překážku. Vy dáte ke kolečku nějakou petardu, zloděje to zraní a bude tvrdit, že se jen koukal na kolečko a nevěděl, že je to soukromý pozemek a problém máte vy.

Stačí zapátrat ve zprávách, jak kdesi na Ostravsku nepřizpůsobiví tak dlouho rozkrádali opuštěnou ocelovou halu, až jim spadla na hlavu a vinen byl majitel, protože ji neměl zabezpečenou.

hodnocení

0x
Na to bacha! Běda nějakýmu loupežnikovi ublížit! To byste odnesli daleko hůř než on. Jedině fotopast,to by šlo.

hodnocení

0x

Památná slova "v naší vesnici se nekrade" jsem řekl jednou - za 2 hodiny na to mi vykradli dům, kde jsem pracoval ve druhém patře.

Souhlasím s kolegy - můžete si dát kamerový systém, výstražná a poplašná zařízení - to je vše.

hodnocení

0x

Je potřeba nastražit něco, aby se nedalo říci, že to byl úmysl. Těžko někomu zakázat na jeho pozemku okolíkovat tenkým drátem prostor. Těžko zakázat kolem mít poházené střepy. Protě je bordelář. Hlavně netvrdit, že to byl úmysl. Ale to už jsme na hraně...

hodnocení

0x

Soud by byl možná ta lepší varianta, uvědomte si, že vy nevíte, kdo to je, ale on bude přesně vědět, komu se má pomstít a pak budete hledat třeba žháře anonyma.

hodnocení

0x

fotopast je výborná,bohužel jsem vyfotil v noci dlouholetého ,,kámoše,, ze kterým chodím-chodil jsem na pivo,jak si přivlastnuje moje pletivo.

anakonda*
hodnocení

No nazdar...,jinak děkuju všem za komentáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]