Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravoúhlý nástavec do vrtačky

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

Potřebuji ve skříni vyvrtat díry pro poličky.

Šířka je 38 cm tak se tam z boku vrtačkou nedostanu, tak jsem na webu našel pravoúhlý nástavec.

Skříň rozebrat nemohu ne proto, ře by se rozpadfla ale proto že by se musea celá vyklidit a zpoloviny rozebrat což se mi nechce.

Našel jsem tyto dva:

Extol - s kterým věřím že se tam dostanu

mall.cz/...

a tento levnější - proteco

naradihornig.cz/...

Ale s tím druhým to nevím protože nezjistil jsem nikde jeho rozměry zda se vejde i s vrtákem do šířky max 30 - 35 cm - počítám rezervu.

A nebo máte ještě nějaké jiné řešení?

doplněno 05.11.19 06:48:

A nebo jsem našel ještě tento

levne-naradi.cz/...

doplněno 06.11.19 17:43:

Tak jsem změřil vrtačku a dostnuji do mezery 30cm, takže s vrtákem do 38cmm v pohodě.

Že jsem ji nezměřil dříve, takže žádný nástavec nebudu potřebovat.

A pro vyvrtání 12 děr kupovat nástavec?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych koupil ten Extol. Je celokovový, tak už něco vydrží. Cena není nijak závratná.

hodnocení

1x
Já používám podobný jako to Proteco, jen už nepotřebuje ke sklíčidlu kličku...
Je do něj možné kromě vrtáku vložit i magnetický držák bitů, jen se celková délka trochu zvětší.
Do velmi úzkých prostorů používám nástavec na bity, s trochu menším jako pravým úhlem. Koumák autor přišel na to, že při 90 stupních by sklíčidlo nebo i tělo vrtačky naráželo na stěnu.
Doporučuji dokoupit...
doplněno 07.11.19 00:20: Věnovali jsme tu náš čas a rady. I někomu, kdo nechtěl vyklízet, nebo ani nezměřil ...

Ptal ses přece i na jiné řešení. Navrhli jsme, nám se chtělo...

Poradna není naštěstí jen pro jednoho tazatele. Mnozí z nás využíváme zkušenosti i rady určené jiným tazatelům. Věříme, že naše příspěvky pomohou i dalším.
Třeba i ty nástavce.
Pravoúhlý nástavec do vrtačky

111®
hodnocení

0x

jo je řešení, jmenuje se menší vrtačka, půjčil jsem si malý Parksaid a vešel se do 26cm

hodnocení

Našel jsem doma modelářskou vrtačku ( ještě NDR ) do vrtáku 3mm na 12V.

Takže mě napadlo kdybych koupil stejnosmšrný zdroj na 12V s nějakým větším proudem aby se to jen tak nezastavilo, tak by to možná taky šlo.

Sice byla na 3 ploché 4,5V baterie tehdá ještě slaný ale ty asi moc proudu nedávaly když byly v sérii tak to bylo vhodné tak akorát na vrtání do tišťáku.

hodnocení

0x
Pripadne bez vrtania do bocnic nasrobujte drevene hranolky (predvrtane) a policu polozte na ne. Daju sa pouzit aj male nabytkove uholniky.
Ak je doska bocnice z lamina, staci prepychnut dekor a vrut do priemeru 5 mm tam zakrutite rukou bez predvrtania.

hodnocení

0x

Já jsem dostal od kámoše jakési udělátko nejspíše z Lídlu a funguje to bezvadně. Potřeboval jsem odšroubovat a znovu přichytit pianový pant a fungovalo to perfektně. A vešlo se to i s vrtákem do skříňky o šířce 20 cm. S bitem,s velkou rezervou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]