Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před nedávném jednomu mému sousedovi praskla hadička od wc a komplet mu to vytopilo byt i sklepy pod ním, protože neměl nikoho doma.
To mě donutilo se zamyslet, jestli není "něco" co bych nainstaloval třeba k vodoměru nebo na přivod vody do bytu a co bych mohl například přes telefon vypínat, aby to uzavřelo přívod vody. Vím že to samozřejmě jde zavřít kohoutem, ale nechce se mi každý den, když jdu do práce a z práce lést do stoupačky a lomcovat tam s kohoutama.
Pokud taková věc existuje, jak komplikované je ji nainstalovat a jak cenově náročné to je?
Všem předem děkuji za rady
Třeba můžete na přívodu použít dálkově ovládaný solenoid, ale já bych to nepřeháněl. Pokud praskne hadička, je to spíš vyjímečné. A navíc, pokud máte doma podobné hadičky, není problém po několika letech je preventivně vyměnit.
Přesně,jak píše Ferax,zákazníkům říkám - nerezové flexi co pět let preventivně vyměnit. /Na baráku je mám necelé dva roky,fakt jsem zvědavý,jestli je za tři roky vyměním.../. Mmchdm,jak stará byla ta prasklá hadice? 20 let?
No byla to ještě ta stará bílá plastová hadička, u které se to vcelku dalo očekávat, ale mne spíš překvapila velikost té pohromy...
Já osobně jsem zatím neměl problém s parasklou hadičkou, bohužel kolega z práce na cca 3 roky starém domě tuto zkušenost měl / dřevěné podlahy, dřevěná futra, dřevěné dveře,.../ z důvodu prasklé hadičky na WC. V přízemí domu mám dva odběry přes tyto hadičky a tak jsem je nahradil nerezovými. Co vím jsou dva výrobci a liší de délkami. Já použil na umyvadlo od jednoho a od druhého pro připojení dřezové baterie. Co si amatuji, tak jeden měl řadu 30,45,60 a 80 cm, zatímco druhý 40,50,60 a 80 cm / v délkách se mohu lišit, ale u jednoho spotřebiče mi vyhovovala jiná délka než u druhého/. oto se týká bateriíí s připojením na M10x1. Pokud jsou to 1/2" nebo 3/8", tak to je řešitelné levněji nerezovou flexihadicí vlnovcem a napertlovanou převlečnou matkou. Ta sada dvou hadic / s M10x1 / vychází kolem 1.000 Kč. Ale za ten klid mi to stojí a určitě to vyjde levněji než osazovat solenoid. Zde by se mi taky úplně nelíbilo zastavování vody a tí buď hydraulický ráz ev pokles tlaku a následný nárůst. K bojleru mám ještě WiFi hlásič na vodu / zatím z důvodu stěhování neobsazen/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.