Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení prasklé vody

Od: papouch01® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

před nedávném jednomu mému sousedovi praskla hadička od wc a komplet mu to vytopilo byt i sklepy pod ním, protože neměl nikoho doma.

To mě donutilo se zamyslet, jestli není "něco" co bych nainstaloval třeba k vodoměru nebo na přivod vody do bytu a co bych mohl například přes telefon vypínat, aby to uzavřelo přívod vody. Vím že to samozřejmě jde zavřít kohoutem, ale nechce se mi každý den, když jdu do práce a z práce lést do stoupačky a lomcovat tam s kohoutama.

Pokud taková věc existuje, jak komplikované je ji nainstalovat a jak cenově náročné to je?

Všem předem děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Třeba můžete na přívodu použít dálkově ovládaný solenoid, ale já bych to nepřeháněl. Pokud praskne hadička, je to spíš vyjímečné. A navíc, pokud máte doma podobné hadičky, není problém po několika letech je preventivně vyměnit.

berger*

Přesně,jak píše Ferax,zákazníkům říkám - nerezové flexi co pět let preventivně vyměnit. /Na baráku je mám necelé dva roky,fakt jsem zvědavý,jestli je za tři roky vyměním...*nevi*/. Mmchdm,jak stará byla ta prasklá hadice? 20 let?

hodnocení

No byla to ještě ta stará bílá plastová hadička, u které se to vcelku dalo očekávat, ale mne spíš překvapila velikost té pohromy...

hodnocení

Jen tak mimochodem, jak přesně ten solenoid funguje?

Je to elektroventil ovládaný cívkou (elektromagnetem). Případně je možné ovládání pomocí dálkově ovládaného modulu i bezdrátově.

rv*
hodnocení

2x

Nejlevněji potřebujete elektroventil a k němu chytrou zásuvku, ze které ho napájíte. Když se podíváte u prvního odkazu na popis, tak tam uvidíte i foto instalace ve stupačce.

aliexpress.com/...

A ty smart zásuvky vypadají nějak takto:

aliexpress.com/...

hodnocení

1x
Samozřejmě, že podobné zařízení existují. V ČR je vyráběn např. Hydrostop. Podobné zařízení vyrábí ale více výrobců. Cena však je zpravidla od cca 7000Kč výše.

hodnocení

0x

Já osobně jsem zatím neměl problém s parasklou hadičkou, bohužel kolega z práce na cca 3 roky starém domě tuto zkušenost měl / dřevěné podlahy, dřevěná futra, dřevěné dveře,.../ z důvodu prasklé hadičky na WC. V přízemí domu mám dva odběry přes tyto hadičky a tak jsem je nahradil nerezovými. Co vím jsou dva výrobci a liší de délkami. Já použil na umyvadlo od jednoho a od druhého pro připojení dřezové baterie. Co si amatuji, tak jeden měl řadu 30,45,60 a 80 cm, zatímco druhý 40,50,60 a 80 cm / v délkách se mohu lišit, ale u jednoho spotřebiče mi vyhovovala jiná délka než u druhého/. oto se týká bateriíí s připojením na M10x1. Pokud jsou to 1/2" nebo 3/8", tak to je řešitelné levněji nerezovou flexihadicí vlnovcem a napertlovanou převlečnou matkou. Ta sada dvou hadic / s M10x1 / vychází kolem 1.000 Kč. Ale za ten klid mi to stojí a určitě to vyjde levněji než osazovat solenoid. Zde by se mi taky úplně nelíbilo zastavování vody a tí buď hydraulický ráz ev pokles tlaku a následný nárůst. K bojleru mám ještě WiFi hlásič na vodu / zatím z důvodu stěhování neobsazen/.

Zabezpečení prasklé vody

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]