Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení plastových oken

Od: previt® odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

máte někdo zkušenosti se zabezpečením plastových eurooken proti vniknutí?

Co jsem zjistil, tak existují kliky se zámkem. Ty ale neumožňují večer mít pootevřené okno kvůli větrání a přitom to mít zabezpečené proti otevření. A navíc zloděj může v tomto případě prostě roztáhnout celý rám a okno pak otevře i zamčené.

Pak jsou prý nějaké zámky, které se dávají na rám a okno. Ty by měly zajistit i zamknutí oken při otevření a okno by mělo být imunní proti roztažení rámu.

Bohužel v této problematice se nějak extra nevyznám a chtěl bych si nechat zajistit byt. Firmy, které dělají zabezpečení, se tímto moc nezabývají. Co jsem oslovil, tak spíš vytahovací mříže před okno a EZSky..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Vyndáš nahoře čep a okno vypadne.
Když se bude zloděj chtít dostat dovnitř, tak se dostane.
Znám případ, že si majitel nechal udělat do roubenky špaletový okna, mezi křídla si dal krásný kovaný mříže, na dveřích zámky kolem dokola a zloději byli vevnitř za pár minut. Samozřejmě, proč se namáhat páčením dveří či oken, když stačila aku motorová pila a prořízli se normálně roubením.
hodnocení

Tak tady se bavíme o zabezpečení pro byt v paneláku na větším sídlišti. Tady zloději nemají moc času se dostat dovnitř tak, aby to bylo nepozorované.

berger*
hodnocení

0x

Vy fakt máte plastová eurookna? To jsem ještě nepotkal. Ohledně plastových,pár už jsem jich násilím otevíral,a pokud to je za cenu zničení a bez hluku,není to problém. Takže mříže... Ty plasťáky,běžné,prostě proti vloupání nechrání...

hodnocení

Mělo tam být jen okna, díky za upozornění!

jurajjuraj*
hodnocení

0x
květináč na parapet do každého pokoje, když to bude chtít otevřít z venku tak ho prostě bude muset zhodit
hodnocení

Byly tam 3 a stejně to nepomohlo. Next! :)

fik
hodnocení

0x

Za mě jediné trošku smysluplné zabezpečení na okno jsou masivně zazděné mříže...vše ostatní je jen pro pocit,i mříže se dají překonat,ale už to dá nějakou práci při které si jej může někdo všimout. Okno pořád bude jen plastový rám se sklem-při ventilačce nahoře vydloubne čep a má otevřeno,pokud mu to otevřít nepůjde,primitiv vezme cihlu a je zase uvnitř.

To mají firmy pravdu,elektornické zabezpečení s mřížemi je trošku jistota a minimálně primitivní zlodějíčky a smažky to odradí,ale pokud doma budeš mít zlatý poklad,ani tohle ti nepomůže,není zabezpečení co nejde překonat

hodnocení

A co třeba tento systém od fi. Abus v kombinaci s bezpečnostní fólií na okně?

http://www.abussecurity.cz/abussecurity/eshop/9-1-Zabezpeceni-oken/0/5/713-FKS208-W-AL0089/1017090708

video, jak se do toho těžko proniká zde:

Chápu, že někde na samotě do chalupy nebo do domku v zahrádkářské kolonii se dostanou přes lacjaké zabezpečení, protože tam mají klid a nikdo je nevyrušuje. Ale na sídlišti si nedokáži představit, že by se tam takhle dlouho a hlasitě dobývali do bytu..

fik

To je sice krásné,ale pořád ti to neřeší ten základ...smažce nebo cigánovi co tam půjde na slepo je tohle zcela jedno,prostě prohodí cihlu sklem a je tam jedna dvě a takový lidi nějaký rámus moc nezajímá-budeš mít krásně zamknutý rám ale bez skla a byt stejně vykradený. Jestli žiješ v lokalitě kde tohle hrozí těžce radit,zase ty mříže to si budeš připadat jak v kriminále-ale v kombinaci s elektronickým zabezpečením na policii asi nejúčinější

hodnocení

Bezpečnostní fólie by si měla s tou cihlou poradit, nebo ne?

fik

Minimálně by jej mohla zaskočit a mohl by se leknout a utýct,ale jak už se mu to povede na jednom místě prorazit,už to taky pak není takový problém-pro ostré páčidlo už vůbec ne,pořád je to jen folie

re4zon
hodnocení

0x
Nevim, proc by neslo vetrat a mit zamceno, klika jde zamknout i pri ventilacce. Ze se pak da okno klidne vyvratit je druha vec.

hodnocení

0x

Zdravim. Abus je výbornej ale musí být i folie a nebo bezpečnostní sklo-KONEX-pak tobude skoro nedobytný ALE z jakýho profilu jsou okna vyrobený? Jestli je to nějaká žvejkačka tak nepomůže nic. Nemusej to bejt poláci nebo turci nejhorší profil kterej jsem montoval byl italskej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]