Dobrý den, u 2 měsíce starého roháčku na pračku se mi pořád zasekává zpětný ventil. Vždycky ho rozeberurozeberu, složim a voda teče. Ale když chci druhej den zase prát, musim tuhle opičárnu znova opakovat. Kde hledat chybu? Je možný, že to dělá pračka? Že tlačí vodu zpět a ten ventilek natlačí do sedla tak moc, že ho voda z trubek nedokáže přetlačit... Když mám ventilek venku, uplně ho otevřu a volně pustim, tak se do sedla nikdynezatlačí tak aby neotevřel. Nebo je možný, že bobtná ookroužek? Mám sto chutí ten ventilek vyhodit, ale nechce se mi riskovat, že mi pračka napustí trubky vodou se saponátem. Tlak v trubkách je 3 bary.
Já se tedy co nejhlouběji omlouvám, že jsem se zeptal. Pro tebe je to možná samozřejmost, pro mě jsou to zas jiný věci ve kterejch ty třeba tápeš. Tak neni snad důvod se hned čertit. On neni problém roháček vyměnit. Jako spíš to, že mám na práci dost důležitějších věcí, než trávit hodinu v autě abych přivezl novej roháček. Protože pakliže je tam zpětnej ventil zbytečnej, zabere mi 2 minuty, než ho prostě vyhodim.
Však se nemusí vyměnit hned teď, stačí ho příležitostně koupit, až pojedeš okolo nějakýho obchodu a vyměnit potom. Žádný stres.
karlik*
OKOK. Takže chápu dobře, že vymontovanej zpětnej ventilek neni problém? Vono je to tak, že do města, kde maj v sobotu otevřenej obchod s timhle zbožím jezdim hodně málo. Navíc je v záruce, tak bych ho rád reklamoval. Bydlim na samotě a nejbližší obi, nebo podobnej market mám jen cestu tam na hodinu.
Nevidím důvod proč mít u pračky zpětný ventil. Čerpadlo je v pračce na vypouštění špinavý vody. Hadice vede do odpadu a i kdyby se dělo nevím co, nepřetlačí vodu v řádu. Takový výkon prostě při sebelepší vůli nemá.
karlik*
Dobře, to jsem chtěl vědět. Díky
haryventil
Nevím nic o tom ,že by v napouštěcím roháčku pro pračku byl nějaký zpětný ventil koupelny-cz.cz/...
Většina ventilů s 3/4"výstupem má zpětnou klapku kvůli možnosti napojení hadice pro něco jiného než stojánkovou baterii. A podle normy ( chápu že normy dnes nikdo neřeší) musel mít každý ventil napojený na hadici zpětnou klapku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.