Zdravím,nikdy jsem nesvařoval svářečkou. Mám půjčenou starou elektrickou na elektrody. Mohl by mi někdo napsat základní kroky jak svařovat? Jak moc musí být svařovaná část očištěná od barvy a rzi? Díky
Svářované plochy musí být čisté bez rzi laku a nejlépe bez přítomnosti mastnoty. Silnější materiály vyžadují vytvořit úkos aby jsi toměl svařený v celé síle materialu. Očištěné by jsi to měl mít minimálně na svár a kousek okolo. Jakou máš svárečku a jaké elektrody k ní máš?
Od barvy stačí očistit kousek, zbytek se pak opálí. Lepší by bylo, aby ti způsob svařování ukázal a vysvětlil někdo, kdo svařovat umí. Záleží na mnoha okolnostech, od síly materiálu, až po výběr elektrod. Techniku sváru musíš zvládnout pak sám. Aby to opravdu drželo, je potřeba správně pokládat elektrodu. Silnější materiály se svařují skládáním více svárů na sebe. Ale to by ti měl právě někdo ukázat.
Obvykle průměr elektrody se volí podle síly svařovaného materialu a použití. Ještě jsi nám nenapsal jaký stroj máš aby ti naše rady pomohly, takhle je to dost obecné.
Já myslím, že moje odpověď výše, byla srozumitelná dost. Po zvládnutí základů svařování, je vše pak otázka praxe a fortelu. Znám řadu lidí, kteří se svařovat nikdy nenaučili i když snahu měli.
Základní je jen posouvat elektrodu obloučky osmičky kličky a trojúhelníčky a pod... to už mají v paži jiní mistři než lepiči . Doporučil bych ti spíš navštívit web jenž se tomu věnuje dopodrobna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.