Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dílna na pozemku - nezakreslena

Od: mikihans® odpovědí: 5 změna:

Ahoj, tuší někdo, jak nejjednodušeji a nejlevněji "zlegalizovat" stavbu (dílnu) přilepenou k domu, který je v rekonstrukci (zatím nezkolaudován), která není zanesena ani v katastru, ani není součástí projektu domu? Co vše to obnáší a co bude potřeba?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

2x
Asi bych to řešil položením úplně stejné otázky místnímu stavebnímu úřadu. Pakliže by byl proces z mého hlediska přiměřeně drahý a jednoduchý, zařídil bych vše sám dle jejich požadavku. Jestliže ne, poptal bych se ještě v nějaké dobré stavební firmě kolik mě bude stát když vše zařídí za mě (na stavební firmu si nikdo na úřadě nedovolí nic zkoušet a běžné věci bývají vyřízeny velmi rychle a levně).

vilik*
hodnocení

2x
Mohlo by to jít přes Záznam podrobného měření změn, také ZPMZ, zaměření stavby jako příslušenství ke stavbě hlavní.
Na katastru je vložení bez poplatku, geodet si řekne okolo pěti tisíc.
Přijede, změří, vypracuje a pošle na katastr elektronicky. Na stavební a ani jiný úřad už by se s tím nemuselo, samozřejmě pokud to budete zaměřovat jako dílnu a pokud to nebude vedeno například jako garáž.
Vy to jen zaplatíte, případně se stavíte na finančáku kvůli přiznání k dani z nemovitostí.

id
hodnocení

2x

Co to řešeit jednorázově společně s kolaudací domu? Pro představu jak na to dávám odkaz

gservis.cz/...

trebor
hodnocení

2x

Dobrý den,

pokud jste takto již nemovitost koupil a dílna zde již stála a Vy jste nevěděl o tom, že není zakreslena v katastrální mapě, jde zlegalizovat tzv. pasportizací. Je třeba se ale skrz to domluvit s nějakým projektantem, který už někdy něco podobného podstupoval - znají kličky a vědí za kým na stavebním úřadě jít.

shin
hodnocení

2x

Řešil jsem to samé před pár lety (kovoobráběcí dílna), ale nedořešil jsem to úplně. Stavebnímu úřadu jsem udělal zjednodušený pasport stavby ( šlo jen o výkres půdorysu, kóty, popis místností, k tomu údaje o stavbě - majtel, stáří, typ zdiva, jaká střecha atd. + fotky budovy zvenčí) to jim stačilo, a žádost o územní plán (jestli je stavba nachází v místě schváleném pro daný typ dílny). Víc jsem neřešil a podnikal. Případná prohlídka z živnostnenského úřadu vám řekne, jestli je třeba řešit něco víc. pokud nebudete zaměstnávat další lidi, tak by to mohlo stačit)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]