Nejste přihlášen/a.
Ahoj, tuší někdo, jak nejjednodušeji a nejlevněji "zlegalizovat" stavbu (dílnu) přilepenou k domu, který je v rekonstrukci (zatím nezkolaudován), která není zanesena ani v katastru, ani není součástí projektu domu? Co vše to obnáší a co bude potřeba?
Děkuji
Dobrý den,
pokud jste takto již nemovitost koupil a dílna zde již stála a Vy jste nevěděl o tom, že není zakreslena v katastrální mapě, jde zlegalizovat tzv. pasportizací. Je třeba se ale skrz to domluvit s nějakým projektantem, který už někdy něco podobného podstupoval - znají kličky a vědí za kým na stavebním úřadě jít.
Řešil jsem to samé před pár lety (kovoobráběcí dílna), ale nedořešil jsem to úplně. Stavebnímu úřadu jsem udělal zjednodušený pasport stavby ( šlo jen o výkres půdorysu, kóty, popis místností, k tomu údaje o stavbě - majtel, stáří, typ zdiva, jaká střecha atd. + fotky budovy zvenčí) to jim stačilo, a žádost o územní plán (jestli je stavba nachází v místě schváleném pro daný typ dílny). Víc jsem neřešil a podnikal. Případná prohlídka z živnostnenského úřadu vám řekne, jestli je třeba řešit něco víc. pokud nebudete zaměstnávat další lidi, tak by to mohlo stačit)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.